Izvor: iKragujevac arhiva vesti 02.10.2017

Kragujevčanin krio 600 kilograma duvana u ringišpilu

iKragujevac 02.10.2017
Protiv Kragujevčanina (43) biće podneta krivična prijava pošto je policija u kombi vozilu kojim je upravljao pronašla i zaplenila 600 kilograma rezanog duvana. Duvan, zapakovan u najlonskim džakovima, pronađen je u ringišpilu koji je prevožen… »

“Oktobarska trka sećanja 2017” u Šumaricama

iKragujevac 02.10.2017
U okviru zvaničnog programa “Oktobarskih svečanosti” u nedelju, 8. oktobra, od 11 sati biće održana “Oktobarska trka sećanja”, treća po redu, u Spomen parku “Kragujevački oktobar” u Šumaricama, u organizaciji ovdašnjeg Rotarakt kluba… »

FIAT unapređuje ponudu modela 500L (foto)

iKragujevac 02.10.2017
Nakon što je ovog leta restilizovao sve tri varijante modela iz Kragujevca, FIAT je odlučio da ponudi još jednu verziju ovog automobila - sa oznakom City Cross. Vozilo sa paketom City Cross zasnovan je na "kros" varijanti modela FIAT 500L, pa ima… »

Veliki povratak Regionalne televizije Kanal 9

iKragujevac 02.10.2017
Nakon velike pauze u emitovanju sopstvenog programa, simbolično, od 9. oktobra, Regionalna televizija Kanal 9 počinje sa emitovanjem novih programskih sadržaja. Iza svega stoji novi glavni i odgovorni urednik Kanala 9, poznato kragujevačko TV Lice… »

Počela nedelja posvećena najmlađima u Kragujevcu

iKragujevac 02.10.2017
Pod sloganom “Gradimo mostove među generacijama - za radost svakog deteta“ u Kragujevcu se od danas do 8. oktobra obeležava Dečja nedelja. Za mališane je pripremljen raznovrstan program na različitim lokacijama u gradu. “Želimo da odgovornost… »

Kragujevački maraton i Trka „Za srećnije detinjstvo“ održani ovog vikenda (foto)

iKragujevac 02.10.2017
Prvenstvo Srbije u polumaratonu, održano je juče u Kragujevcu. Proslavljena srpska atletičarka, Olivera Jevtić (Mladost, Užice), pobedila je u konkurenciji sedam dama rezultatom 1:13:30, ispred učesnice Svetskog prvenstva u maratonu, Teodore… »

Trk na Ekonomski fakultet: Poklon koncert Univerziteta

iKragujevac 02.10.2017
U holu Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, večeras od 18 časova, kao poklon koncert Univerziteta u Kragujevcu, a povodom početka nove akademske godine, nastupiće Umetnički ansambl Ministarstva Odbrane Republike Srbije „Stanislav Binički“ i AVIA… »

Danas je praznik velikih mučenika: Ako želite sreću i blaženstvo morate učiniti jednu strašnu stvar

iKragujevac 02.10.2017
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici sutra obeležavaju Svete mučenike Trofima, Savatija i Dorimedonta, zbog patnje koju su preživeli u ime Isusa Hrista i hrišćanstva. U vreme rimskog cara Prova u Antiohiju, iz druge zemlje doputovala su dva… »

Gori internet u Srbiji: Studenta izbacio iz stana porukom na frižideru! (foto)

iKragujevac 02.10.2017
Nenajavljeno izbacivanje jednog studenta na ulicu izazvalo je lavinu komentara na društvenim mrežama. Student N. M., koji nije imao zaključen pisani ugovor o zakupu sa stanodavcem, mora brže bolje da napusti stan u kom je živeo. Naime, stanodavac je… »

Poražavajuća statistika: Ako nam deca pod hitno ne ostave tablete, telefone i računare, sva će imati krivu kičmu veoma…

iKragujevac 02.10.2017
Smatra se da je oko 50 odsto školaraca neaktivno, što vremenom dovodi do kifoze kičme. Tako da bol u leđima ukazuje na mišićne probleme, ali asimetrije trupa su daleko više opasnije, i to je neophodno što pre uočiti kod dece da bi se moglo… »