Izvor: Insajder arhiva vesti 02.10.2017

EK: Kosovo i Katalonija se ne mogu porediti

Insajder 02.10.2017
Evropska komisija, koja je referendum u Kataloniji proglasila neustavnim, navodi da se slučaj španske pokrajine i Kosova i Metohije ne mogu porediti, jer je ”Španija država članica” Evropske unije. ”Kada je priznanje Kosova u pitanju, to je bio… »

Vučić predložio Pavlopulosu da naredni visoki savet Grčke i Srbije bude u Beogradu

Insajder 02.10.2017
Predsednici Srbije i Grčke, Aleksandar Vučić i Prokopis Pavlopulos izjavili su se danas da dve zemlje imaju prijateljske odnose bez otvorenih pitanja, da Atina podržava teritorijalni integritet i evropski put Srbije i založili se za što skorije… »

Posle godinu dana MUP nije otkrio ko je rušio u Hercegovačkoj

Insajder 02.10.2017
Posle više od godinu dana policija nije uspela da otkrije ko su osobe sa fantomkama koje su bespravno srušile privatne objekte u Savamali, niti po čijem naređenju su to učinile, pokazuje izveštaj policije o ovom događaju do koga je došao KRIK… »

Mihajlović s rukovodstvom Energoprojekta: U planu formiranje jake građevinske kompanije ili konzorcijuma

Insajder 02.10.2017
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je u planu podizanje građevinske operative kroz formiranje kompanije ili konzorcijuma iza koga će stajati država koji bio bio sposoban da bude ne… »

Čanak u Parlamentu Katalonije, Vučić kritikuje „turizam Vojvođana“

Insajder 02.10.2017
Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine, predvođena predsednikom stranke Nenadom Čankom, sastala se danas s predsednicom Parlamenta Katalonije Karme Forcadel i osudili "prekomernu upotrebu sile prema mirnim građanima Katalonije". Obe strane izrazile… »

UNS: REM da objasni kriterijume za izbor Krstića

Insajder 02.10.2017
Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da javnosti objasni kriterijume za imenovanje Nebojše Krstića za člana Upravnog odbora Radio-televizije Srbije. UNS je u saopštenju podsetio da su u… »

Brnabić posle hitnih konsultacija u Predsedništvu: Pisaćemo Evropskoj komisiji

Insajder 02.10.2017
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da predsednik Republike Aleksandar Vučić i Vlada Srbije pripremaju pismo za Evropsku komisiju u kojem će postaviti niz pitanja u vezi sa stavom komisije da se slučajevi Katalonije i Kosova ne mogu porediti… »

Lasta: Postignut sporazum sa ministrom da se sutra ne održi štrajk

Insajder 02.10.2017
Saobraćajno preduzeće "Lasta" saopštilo je da je rukovodstvo tog preduzeća u razgovoru sa ministrom privrede Goranom Kneževićem postiglo sporazum da se ne održi generalni štrajk zakazan za sutra. U saopštenju koje je potpisao predsednik Nadzornog… »

Prva dva ruska mig-29 stigla u Srbiju

Insajder 02.10.2017
Dva lovca "mig 29" stigla su na vojni aerodrom Batajnica avionom ruskog vazduhoplovstva "Antonov 124", saopštilo je večeras Ministarstvo odbrane. Kako su mediji ranije preneli, plan je da svih šest lovaca stigne u Srbiju do petka, 6. oktobra. Kako… »

Hiljade Katalonaca protestovalo protiv nasilja španske policije

Insajder 02.10.2017
Hiljade ljudi su danas prošetali Barselonom i drugim katalonskim gradovima u znak osude policijskog nasilja i u odbranu referenduma koji je španska vlada zabranila, a policija na silu pokušala da spreči. Predsednik španske pokrajine Katalonije Karles… »