Izvor: Jugmedia arhiva vesti 02.10.2017

Izgoreo automobil na parkingu pod nerazjašnjenim okolnostima

Jugmedia 02.10.2017
Na parking zgrade u niškom naselju Pantelej, noćas je oko 3.30 sati, pod nerazjašnjenim okolnostima, izgoreo auto marke „Smart“, a požar je zahvatio i „korsu“ koji se nalazila pored. Reč je o automobilu menadžera hotela „Ideo Lux“, a… »

Udes u Grdeličkoj klisuri: Petoro povređenih

Jugmedia 02.10.2017
U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila jutros oko 6.30 časova, u Grdeličkoj klisuri kod Mominog kamena, povređeno je pet osoba. Do nezgode je došlo kada su se sudarili putničko vozilo vranjskih registarskih tablica i kombi bugarskih tablica… »

Teško je živeti od prvog do prvog. Mnogo bolje žive oni koji žive od drugog

Jugmedia 02.10.2017
Ovo je pobednički, i procenite sami da li je istinit, aforizam Ljubisava Grujića iz Požarevca na drugom festivalu humora i satire „Satirična leskovačka mućkalica (SLEM)“, održanom 15. septembra u gradu na Veternici. Žiri koji su odlučivali o… »

Pet ulica sutra bez struje

Jugmedia 02.10.2017
Stanovnici ulica – Dubočica, Đure Salaja, Đorđe Andrejevića Kuna, Čedomira Dodića i oni koji žive u delu Ulice Jelene Kostić od broja 30 do broja 34, sutra će biti bez struje od 8 do 15 časova. Iz Elektrodistribucije Leskovac saopštavaju da… »

Švajcarska spremna da ulaže u jug Srbije

Jugmedia 02.10.2017
Švajcarska bi u naredne četiri godine trebalo da u Srbiju uloži 90 miliona evra i to uglavnom u jug i jugoistok Srbije, rekao je danas u Leskovcu ambasador ove zemje u Srbiji Filip Ge, uz napomenu da je i Leskovac deo tih planova. U okviru svoje prve… »

Trka beba u puzanju i trka roditelja u prostiranju veša

Jugmedia 02.10.2017
Trka beba u puzanju i nadmetanje roditelja u prostiranju dečijeg veša, samo su neke od zanimljivih aktivnosti organizovanih danas u Parku Svetog Save u Nišu u okviru manifestacije „Medijana za bebu više“. Mališane su zabavljali klovnovi… »

Pismo Andriću u okviru jubileja rođenja nobelovca

Jugmedia 02.10.2017
Javna biblioteka “Bora Stanković“ Vranje, u okviru „Meseca knjige” i obeležavanja jubileja – 125 godina rođenja Ive Andrića, organizuje književno veče na kome će biti predstavljena knjige „Sunce ovog neba”, pismo Andriću , istaknutog… »

Borini dani (PROGRAM)

Jugmedia 02.10.2017
Pod sloganom „Optimisti“, Vranje će po 37. put organizovati kulturnu manifestciju ,,Borini pozorišni dani“, koja će se održati od 21. do 26. oktobra. Manifestacija će početi 22. oktobra predstavom ,,U agoniji“ u produkciji Beoarta. Publika… »

U Leskovcu se godišnje legalno prekine oko 350 trudonoća

Jugmedia 02.10.2017
Prema zvaničnim podacima iz dve zdravstvene ustanove, Opšte bolnice Leskovac i poliklinike New life, jedinoj ovdašnjoj privatnoj ustanovi s dozvolom za tu vrstu intervencija, godišnje se izvrši oko 350 abortusa, što je deset puta manje nego pre… »

Bezbednost dece u saobraćaju

Jugmedia 02.10.2017
Na području opštine Vladičin Han, proteklog meseca u četiri osnovne škole realizovana je akcija „Bezbednost dece u saobraćaju“, u organizaciji opštinskog Crvenog krsta. Mališani, posebno oni nižih razreda, mogli su da čuju kako da se… »