Izvor: Jug press arhiva vesti 02.10.2017

Novinaru Danilu Kociću „Diploma Žak Konfino“

Jug press 02.10.2017
LESKOVAC U okviru konkursa za najbolje aforizme koji se već drugu godinu za redom održava tokom festivala humora i satire „Satirična leskovačka mućkalica“ (SLEM), izabrana su tri najbolja aforizma koja će biti nagradjena, kao i aforizam čijem… »

Bez struje sutra pet ulica

Jug press 02.10.2017
LESKOVAC Leskovačka “Elektrodistribucija” obaveštava korisnike da, zbog radova na sređivanju TS 10-0.4 kV Đure Salaja, neće biti električne energije sutra, u utorak 3.10. 2017. godine u pet ulica. Bez struje će, u vreme od 8 časova pa do… »

Medijana: Za bebu više

Jug press 02.10.2017
NIŠ Marta Stojanović, Srna Jovanović i Helena Trajković su najbrže bebe koje ima gradska opština Medijana. Ove tri devojčice pobedile su u puzanju koje je u okviru manifestacije „Medijana za bebu više“ organizovala najveća niška opština… »

Počela dečja nedelja

Jug press 02.10.2017
NIŠ Prvog dana obeležavanja Dečije nedelje u osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Nišu održan je koncert muzičkih zvezdica na kome su učestvovali Todor Kitanović, Roko Blažević, Sanja Kostić, Una Dimitrijević i Sara Jorgačijević. “Ovo je… »

Održana medjunarodna boks revija „LESKOVAC BOXING DAY“

Jug press 02.10.2017
LESKOVAC U SRC „Dubočica“ održana je međunarodna, sedma po redu, boks-revije „Leskovac Boxing Day“, a učestvovali su klubovi iz Srbije i Makedonije. Boje Leskovca branili su Marko Docić u teškoj kategoriji, zatim Aleksa Mitić, Stefan… »

Ambasador Švajcarske posetio Lipovicu

Jug press 02.10.2017
LESKOVAC Na poziv Jovana i Mirjane Stanković ambasador Švajcarske Filip Ge posetio je Lipovicu. Njega je najpre primio zamenik gradonačelnika Leskovca Dragan Jovanović koji je rekao da je u poslednje tri godine, zahvaljujući projektima koje su… »

Ambasador Švajcarske o Kataloniji i Kosovu

Jug press 02.10.2017
LESKOVAC Ambasador Švajcarske Filip Ge rekao je danas u Leskovcu da Švajcarska “nema nikakav komentar” o jučerašnjem referendum u Kataloniji. “Španija je nezavisna zemlja. Ona odlučuje o tome šta se kod nje događa i nijedna druga zemlja, pa… »

Ko je kriv za sve veći broj pasa lutalica na ulicama Bujanovca?

Jug press 02.10.2017
BUJANOVAC Opština Bujanovac od početka godine nema regulisan mehanizam za uklanjanje pasa lutalica sa gradskih ulica. Za problem koji direktno ugrožava Bujanovčane i koji je, kako se čini, sve veći iz dana u dan, međusobno se optužuju lokalna… »

Leskovački Rotari klub obeležio 20 godina od obnavljanja rada

Jug press 02.10.2017
LESKOVAC Leskovački Rotari klub obeležio je 20 godina od obnavljanja rotarijanstva u ovom gradu dobrotvornim balom koji je održan u svečanom ambijentu restorana “Sanjeli”. Davne 1935.godine u Leskovcu je osnovan prvi Rotari klub. Na čelu kluba… »