Izvor: N1 Info arhiva vesti 02.10.2017

Vučić: Katalonija najbolji primer dvostrukih aršina

N1 Info 02.10.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je stav Evropske komisije da je referendum o nezavisnosti Katalonije nelegalan, najbolji primer dvostrukih aršina i licemerja svetske politike. Izvor: N1info Vučić je na zajedničkoj konferenciji za… »

Dva ruska miga 29, u delovima, stigla u Srbiju

N1 Info 02.10.2017
Prva dva od dugo najavljivanih šest ruskih migova 29 danas su sletela na aerodrom u Batajnici. Avioni su u delovima dopremljeni transportnom letelicom, a plan je da delovi svih šest borbenih lovaca budu u Srbiji do petka. Izvor: N1 Letačka premijera… »

Portparol EK: Katalonija i Kosovo ne mogu da se porede

N1 Info 02.10.2017
Portparol Evropske komisije Margaritas Šinas izjavio je da Katalonija i Kosovo nisu slučajevi za poređenje. Na konferenciji za novinare u Briselu, odgovarajući na pitanja o referendumu o nezavisnosti Katalonije, Šinas je rekao da je Španija država… »

Vučić i Pavlopulos: Izuzetni, bratski odnosi Srbije i Grčke

N1 Info 02.10.2017
Predsednici Srbije i Grčke, Aleksandar Vučić i Prokopis Pavlopulos izjavili su se da dve zemlje imaju prijateljske odnose bez otvorenih pitanja, da Atina podržava teritorijalni integritet i evropski put Srbije i založili se za što skorije… »

KRIK: Istraga policije nije utvrdila gotovo ništa o Savamali

N1 Info 02.10.2017
Za više od godinu dana policija nije uspela da otkrije ko su osobe sa fantomkama koje su bespravno srušile privatne objekte u Savamali, niti po čijem naređenju su to učinile, pokazuje izveštaj policije o ovom događaju do koga je došao KRIK. Neki… »

Mihajlović: Nismo razgovarali o spajanju izbora

N1 Info 02.10.2017
Potpredsednica Vlade Srbije i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović izjavila je da u toj stranci još nije razgovarano o mogućnosti spajanja gradskih i parlamentarnih izbora. : N1 "To je mesto na kome treba o tome najpre… »

Istraživanje: Tolerisanje nasilja vrlo prisutno među mladima

N1 Info 02.10.2017
Svaki četvrti mladić u Srbiji smatra da "jedan šamar nije nasilje", a svaka treća mlada osoba u Srbiji, bez obzira na pol, smatra da je devojka koja nosi kratku suknju i usku majicu "sama kriva" ako je neko napadne, pokazalo je istraživanje… »

Čanak u Kataloniji: Važno da vidimo referendum

N1 Info 02.10.2017
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastao se s predsednicom katalonskog parlamenta, Karme Forkadel, s kojom je, kako kaže, razgovarao o budućim potezima katalonskih vlasti. Prema njegovim rečima, bilo mu je važno da kao narodni… »

Oštar protest Hrvatske zbog spomenika majoru Tepiću

N1 Info 02.10.2017
Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske oštro je protestovalo kod ambasadorke Srbije u Zagrebu Mire Nikolić zbog otkrivanja spomenika majoru Milanu Tepiću u Beogradu. "Major bivše JNA Milan Tepić, je 29. septembra 1991. godine izazvao… »

UNS pita REM: Koji su kriterijumi za imenovanje Krstića?

N1 Info 02.10.2017
Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da javnosti predoči kriterijume kojima se rukovodilo kada je imenovalo Nebojšu Krstića za člana Upravnog odbora Radio-televizije Srbije. U… »