Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 02.10.2017

KRIK: Ni posle više od godinu dana istraga policije nije utvrdila gotovo ništa o Savamali

Nova ekonomija 02.10.2017
Za više od godinu dana policija nije uspela da otkrije ko su osobe sa fantomkama koje su bespravno srušile privatne objekte u Savamali, niti po čijem naređenju su to učinile, pokazuje izveštaj policije o ovom događaju do koga je došao KRIK. Neki… »

Sindikati pisali Ani Brnabić: Radnici u Srbiji osiromašeni i degradirani

Nova ekonomija 02.10.2017
Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) danas je upozorio da su radnici u Srbiji potpuno osiromašeni i degradirani, da je radni angažman sve nesigurniji, a život sve nestabilniji i neizvesniji. U pismu predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić taj… »

Mihajlović: Država želi da formira jaku građevinsku kompaniju ili konzorcijum

Nova ekonomija 02.10.2017
Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da je u planu podizanje građevinske operative kroz formiranje kompanije ili konzorcijuma iza koga će stajati država koji bio bio sposoban da bude ne podizvođač već glavni izvođač na… »

Najskuplje grejanje na struju, najjeftinije na drva

Nova ekonomija 02.10.2017
Najveće troškove energije za grejanje imaće domaćinstva koja koriste električnu energiju direktno u grejnim telima i kotlovima za etažno grejanje i propan butan gas, saopštila je danas Agencija za energetiku Srbije. Kako se navodi, za nabavku… »

Zaštitnik građana: U ovoj godini 3.000 pritužbi na rad organa vlasti

Nova ekonomija 02.10.2017
U ovoj godini je više od 5.000 građana kontaktiralo instituciju Zaštitnika građana, a upućeno je skoro 3.000 pritužbi na rad organa javne vlasti, saopštio je ombudsman. U redovnom terminu za prijem građana, poslednjeg petka u mesecu, Zaštitnik… »

Umesto da idu u penziju sa 67 godina Poljaci će odsad ići čim napune 60

Nova ekonomija 02.10.2017
Poljska je snizila starosnu granicu za odlazak u penziju, koja je za žene sada 60 godina, a za muškarce 65 godina. To je u suprotnosti sa evropskim trendom postepenog podizanja starosne granice za odlazak u penziju kome se pribeglo jer ljudi žive sve… »

Francuska i Italija zajedno kopaju tunel ispod Alpa

Nova ekonomija 02.10.2017
Francuska i Italija su se ponovo obavezale da će izgraditi 25 milijardi evra vrednu železničku vezu između Liona i Torina ispod Alpa. Taj projekat je zakočen nakon dolaska na vlast francuskog predsednika Emanuela Makrona, prenosi Rojters. Na samitu… »

D&B: Slaba vladavina zakona u Srbiji

Nova ekonomija 02.10.2017
Boniteska kuća Dan i Bredstrit (Dun & Bradstreet) ponovo je svrstala Srbiju u grupu zemlja sa umerenim rizikom poslovanja i stabilnim rejtingom, navodi se u izveštaju koji je objavljen danas. U istoj grupi u regionu kao i Srbija su Hrvatska, Bugarska… »

'Izveštaj policije ukazuje da je rušenjem u Savamali upravljano sa visoke pozicije u Upravi grada'

Nova ekonomija 02.10.2017
Policijski izveštaj o Savamali koji je objavio portal KRIK otkrio je i potvrdio pozadinu rušenja u Savamali, saopšteno je iz Inicijative Ne Da(vi)mo Beograd. "Time što policija nije identifikovala počinioce ovog zločina i time što se nije bavila… »

Otvoren startap centar na Ekonomskom fakultetu

Nova ekonomija 02.10.2017
Na Ekonomskom fakultetu u Beogradu otvoren je startap centar koji bi trebalo da pomogne i podrži razvoj studentskih preduzetničkih projekata i njihovu realizaciju na tržištu. Početak rada je obeležen proglašenjem tri najbolje preduzetničke ideje… »