Izvor: PC Press arhiva vesti 02.10.2017

Problem pametne brave u automobilskoj industriji

PC Press 02.10.2017
Čini se da stručnjaci iz Bavarian Motor Works (BMW) misle da je fizički ključ stvar prošlosti u automobilskoj industriji, te direktor prodaje i marketinga Grupe BMW Ian Robertson smatra da je ključ za automobil “mrtav” i da će ga “zameniti… »

Zoran Panović i Nebojša Krstić novi članovi UO RTS-a

PC Press 02.10.2017
Savet Regulatornog tela za elektronske medije ( REM) izabrao je Zorana Panovića i Nebojšu Krstića za članove Upravnog odbora Radio-Televizija Srbije, prenelo je Udruženje novinara Srbije ( UNS). Panović je do sredine prošle godine bio glavni i… »

Endava – IT poslodavac za budućnost

PC Press 02.10.2017
Endava je privatna IT kompanija koja ima 16 godina iskustva u pružanju IT usluga mnogim vodećim svetskim kompanijama iz oblasti finansija, osiguranja, telekomunikacija, medija, tehnologija i nekretnina. Kroz digitalnu evoluciju, agilnu transformaciju i… »

Plaćanje Telekom računa DinaCard karticom putem SMS-a

PC Press 02.10.2017
Plaćanje računa Telekoma Srbije moguće je izvršiti DinaCard karticom putem SMS poruke bez provizije, podsećaju nas iz Narodne banke Srbije. Na ovaj način moguće je platiti račun za fiksni telefon, Internet, mobilni telefon kako za svoj, tako i za… »

Da li će se roboti šetati i na Aerodromu Nikola Tesla?

PC Press 02.10.2017
Međunarodni aerodrom Inčon, sa turskim i kiparskim partnerima, ušao je u najuži izbor za kupovinu koncesije Aerodroma Nikola Tesla. Generalni direktor aerodroma, Čang Iljung, kaže da Inčon proširuju bez pomoći države, jer imaju velike… »

Deset godina poslovanja portala KupujemProdajem

PC Press 02.10.2017
KupujemProdajem.com, internet portal, namenjen prenošenju oglasnih poruka za prodaju polovnih ili novih stvari i proizvoda, te pružanju usluga, obeležio je deset godina uspešnog poslovanja u Srbiji. Sajt ima preko 50 miliona postavljenih oglasa, preko… »

Uvek bolja verzija – nova knjiga dr Željka Tomića

PC Press 02.10.2017
Krajem septembra održana je promocija knjige „Uvek bolja Verzija“ dr Željka Tomića na OSA, Canon štandu u okviru sajma grafičke kreativne i papirne industrije Grafima na Beogradskom sajmu. Knjiga je skup poslovnih i životnih iskustava generalnog… »

Nissan povukao iz prodaje 1,2 miliona vozila

PC Press 02.10.2017
Kompanija Nissan je prošle nedelje izdala saopštenje u kojem se kaže da je na tržište pušteno nekoliko hiljada vozila ovog proizvođača koja nisu prošla stručne bezbednosne procene. Upravo je to razlog zbog kojeg je kompanija povukla iz prodaje… »

Facebook testira opciju Face ID za pristupanje profilu

PC Press 02.10.2017
Facebook testira opciju prepoznavanja lica, koja bi korisnicima omogućavala da pristupe svom profilu preko skeniranja lica. Neki korisnici su već primetili da Facebook u aplikaciji za Android prilikom pristupanja nalogu kada je lozinka zaboravljena… »

Pametne tetovaže vode računa o vašem zdravlju

PC Press 02.10.2017
Zajednički problem za uređaje koji prate naše zdravlje, poput pametnih satova, je da u realnosti nisu prikačeni za nas. Drugo, mi se oslanjamo na njihovu bateriju koja je kratkog veka i na WiFi. Istraživači sa Harvarda Univerziteta i MIT… »