Izvor: Pravda arhiva vesti 02.10.2017

Manijak ili terorista: Šta je motiv masakra u Las Vegasu, iako je id preuzela odgovornost?

Pravda 02.10.2017
Policija je saopštila da je napadač na koncertu u Las Vegasu, koji je ubio 50 i ranio oko 200 ljudi, belac star 64 godine. Motivi napada još nisu poznati, a policija traga za potencijalnim saučesnicima. Prof. dr Milan Pašanski, predsednik Foruma za… »

Katalonija ubedljivo glasala za odvajanje od Španije: Separatisti traže hitno proglašenje nezavisnosti (video)

Pravda 02.10.2017
Izlaznost na referendumu u Kataloniji bila je 42,3 odsto, pokazuju prvi preliminarni rezultati. Za nezavisnost od Španije glasalo je 90 odsto izašlih birača, saopštila je katalonska vlada. Predsednik Katalonije Karles Pudždemon poručio da je narod… »

Vučić: Evropo, kako Katalonija ne može, a Kosovo može?

Pravda 02.10.2017
Posle katalonskog referenduma i stava Evropske komisije da je taj referendum nelegalan, valjda je jasno koliko je teško čuvati nezavisnost Srbije, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić. Posle katalonskog referenduma i stava Evropske komisije da… »

Migovi stigli u Beograd: Ruski vojni transporter Antonov 124 doneo delove aviona Mig-29!

Pravda 02.10.2017
Dva rasklopljena lovca "mig 29" stigla su na vojni aerodrom Batajnica avionom ruskog vazduhoplovstva "Antonov 124". Plan je da delovi svih šest lovaca stignu u Srbiju do petka, 6. oktobra. "Migove" je dočekalo nekoliko oficira Vojske Srbije i… »

Krvava tuča u Beču: Avganistanac na smrt izbo mladića iz Srbije!

Pravda 02.10.2017
U Bečkom okrugu Otakring u tuči sa grupom Avganistanaca i Čečena smrtno je stradao je dvadesetjednogodišnji državljanin Srbije, a teško ranjen godinu dana stariji mladić iz Bugarske. Šest osoba je učestvovalo u tuči koja se dogodila tokom noci… »

Mladić uskoro u Srbiji? Vlada dala garancije

Pravda 02.10.2017
Vlada Srbije dala je garancije za puštanje na privremenu slobodu Ratka Mladića iz pritvora Haškog tribunala radi lečenja, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu pravde. U Ministarstvu preciziraju da je dopis sa garancijom države prosleđen odbrani… »

Mihajlović: Srbiji potrebni "migovi", ne spremamo se za rat

Pravda 02.10.2017
Potpredsednica Vlade i član Predsedništva SNS Zorana Mihajlović je izavila da su Srbiji svakako potrebni ruski "migovi", ali da to ne znači da se spremamo za bilo kakav rat. Mihajlovićeva je takođe rekla da su minsitri u vladi profesionalci i da… »

Dačić: Protest Hrvatske besmislen, sraman i sulud!

Pravda 02.10.2017
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da protest Hrvatske povodom podizanja spomenika Milanu Tepiću u Beogradu deluje besmisleno, tragikomično i suludo. Ivica Dačić je istakao da je sramno kada zvaničnici Hrvatske, koji, kaže, veličaju… »

Hteli da ratuju na tlu Rusije: Ovako je FSB počistio ćeliju ID (video)

Pravda 02.10.2017
Federalna služba bezbednosti Rusije otkrila je ćeliju terorističke grupe ID, saopštila je služba za medije FSB-a. Ćelijom terorista poreklom sa Severnog Kavkaza rukovodili su strani izaslanici. Oni se zalažu za nasilno ujedinjenje svih muslimana i… »

Balkanizacija Evrope: Ko još želi nezavisnost?

Pravda 02.10.2017
Baskija, Škotska, Flandrija, Južni Tirol, Korzika, Bavarska... mnogi regioni u zapadnoj Evropi već dugo traže nezavisnost od matičnih država, ili makar očijukaju sa tom idejom. Raspad SFR Jugoslavije i Sovjetskog Saveza stvorio je mnoge nove… »