Izvor: Ritam grada Kg arhiva vesti 02.10.2017

Zaplenjeno 600 kilograma duvana

Ritam grada Kg 02.10.2017
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu presekli su još jedan lanac ilegalnog prometa akcizne robe i zaplenili 600 kilograma rezanog duvana. Duvan, zapakovan u najlonskim džakovima, pronađen je u ringišpilu koji je prevožen kombi… »

Biciklistički karavan “Daj pedalu raku“ prošao kroz Kragujevac

Ritam grada Kg 02.10.2017
Grad Kragujevac je i ove godine, treći put zaredom, domaćin biciklističkom karavanu “Daj pedalu raku“, koji uz podršku Ministarstva zdravlja, Ministarstva omladine i sporta, Instituta za javno zdravlje Srbije, Instituta za onkologiju i radiologiju… »

FIAT unapređuje ponudu modela 500L

Ritam grada Kg 02.10.2017
Nakon što je ovog leta restilizovao sve tri varijante modela iz Kragujevca, FIAT je odlučio da ponudi još jednu verziju ovog automobila – sa oznakom City Cross. Vozilo sa paketom City Cross zasnovan je na “kros” varijanti modela FIAT 500L, pa ima… »

Održani Kragujevački polumaraton i Trka “Za srećnije detinstvo“

Ritam grada Kg 02.10.2017
Pobednik petog Kragujevačkog polumaratona je Kenijac Samuel Naibei Kiplimo. trka je ujedno bodovana i za pvenstvo Srbije u polumaratonuoji je istrčao 21 kilometar za 1:06:42. Proslavljena srpska atletičarka, Olivera Jevtić (Mladost, Užice) pobedila… »

Planet Win Kragujevac vas nagrađuje

Ritam grada Kg 02.10.2017
Povodom otvaranja nove kladionice u Kragujevcu, u ulici Svetozara Markovića 74, preko puta Medicinskog fakulteta, Planet Win nagrađuje. Svaki novi otvoren nalog dobija 365 dinara. Akcija traje do 15. oktobra.… »

Ekonomski fakultet priredio prijem za brucoše

Ritam grada Kg 02.10.2017
U amfiteatru Ekonomskog fakulteta u prisustvu brojnih gostiju, profesora i gradskih zvaničnika doborodošlicu 58. generaciji studenata poželeo je dekan fakulteta dr Petar Veselinović. “Krećete putem koji su utabale generacije studenata, na jednom od… »

Poljoprivrednicima mineralno đubrivo iz gradskih robnih rezervi

Ritam grada Kg 02.10.2017
Grad Kragujevac raspisao je Javni poziv namenjen nosiocima poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije grada radi podnošenja prijava za preuzimanje mineralnog đubriva MAP iz gradskih robnih rezervi. Kako bi informisali što veći broj poljoprivrednih… »

Pomoć za socijalno ugrožene u Pajazitovu

Ritam grada Kg 02.10.2017
U okviru obeležavanja Međunarodnog dana starijih, koje ove godine organizuje Crveni krst pod pokroviteljstvom grada Kragujevca, jedna od aktivnosti je bila i poseta selu Pajazitovo i uručenje humanitarnih paketa socijalno ugroženim meštanima… »

Počela “Dečija nedelja”

Ritam grada Kg 02.10.2017
“Dečija nedelja” u Kragujevcu zvanično je otvorena danas u svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije, programom koji su izveli predškolci PU “Nada Naumović“ i PU “Đurđevdan“. “Dečiji nedelju” je otvorila Gordana Damnjanović… »

PMF: Izložba slika Ane Petrović za početak akademske godine

Ritam grada Kg 02.10.2017
Početak akademske 2017/2018 godine na Prirodno matematičkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu obeležen je otvaranjem izložbe slikarke Ane Petrović. Ana Petrović je rodjena u Kragujevcu. Studije je započela na Accademia di Belle Arti, Peruđa… »