Izvor: RTS/Regioni arhiva vesti 02.10.2017

Pomoć najugroženijim porodicama

RTS 02.10.2017
Sa smanjenjem broja stanovnika, u brdsko-planinsko selo Popovac, deset kilometara od Lebana, stigli su i samoća i siromaštvo. Meštane su obišli pripadnici Trećeg centra za obuku Vojske Srbije i Crveni krst. Najugroženije porodice dobile su pomoć -… »

Samoća i tuga, teže od starosti i bolesti

RTS 02.10.2017
Kad starost pokuca na vrata, bolest joj je čest pratilac. Osamdesetčetvorogodišnja Zora Žarčanin sa obronaka Gledićkih planina iznad Kraljeva težak je dijabetičar. Suprug i jedna ćerka su joj umrli, a druga u svojim mukama. Ostala je sama u… »

Bungur još na manastirskim trpezama

RTS 02.10.2017
Na manastirskim trpezama još se služi bungur, jelo od davnina. Na njega su ovog vikenda posetioce manifestacije posvećene tom jelu podsetili žitelji sela Vujetinci u čačanskom kraju. Staro srpsko jelo od pšenice, gotovo su svi zaboravili. U… »

Rehabilitacioni centar Zlatar godinama bez gostiju

RTS 02.10.2017
Nekada nosilac razvoja zdravstvenog turizma i opštine Nova Varoš, Specijalna bolnica za lečenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih oboljenja "Zlatar" na istoimenoj planini, zbog neizmiranih obaveza, a potom i ukidanja kardiologije i svih zdravstvenih… »

Obnavlja se stočni fond u Bujanovcu

RTS 02.10.2017
U Bujanovcu od stočarstva živi 70 odsto stanovništva. Do kraja godine broj umatičenih grla dostići će polovinu kompletnog stočnog fonda. Obnavlja se stočni fond, poljoprivrednicima nedostaju prerađivački kapaciteti, a i otkupne cene mleka su… »

Obnova fruškogorskih manastira

RTS 02.10.2017
Na Fruškoj Gori na pedeset kilometara dužine i deset širine nekada je bilo pedesetak manastira, danas dvadeset jedan. Poslednjih godina manastiri se obnavljaju i podižu novi konaci. Od vremena nastanka manastiri su nebrojeno puta pljačkani, rušeni i… »

Vrnjačka Banja - primer seoskog i etno turizma

RTS 02.10.2017
Zahvaljujući upravo zdravstvenom turizmu, Vrnjačka Banja je naš lider u toj oblasti. Malo je poznato da je počela da razvija i etno-turizam. To s posebnom pažnjom prate u susednom Kraljevu, jer od te grane turizma imaju velika očekivanja. Malo njih… »