Izvor: RTV Novi Pazar arhiva vesti 02.10.2017

Određen pritvor policajcu zbog ubistva u Tutinu

RTV Novi Pazar 02.10.2017
Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Pazaru prihvatio je predlog Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru i odredio pritvor u trajanju do 30 dana policijskom službeniku iz Tutina B. R. koji se tereti za ubistvo F. S. iz sela Pokrvenik u… »

Alispahić: Dobio sam prijetnje od Zukorlićevog telohranitelja

RTV Novi Pazar 02.10.2017
Novinar i publicista Fatmir Alispahić obratio se redakciji Radio-televizije Novi Pazar, jer je, kako tvrdi, primio prijetnje od dugogodišnjeg telohranitelja, kao i od nekoliko bliskih saradnika Muamera Zukorlića, predsjednika Bošnjačke demokratske… »

Održana javna prezentacija Procesa životne sredine i zdravlja

RTV Novi Pazar 02.10.2017
U cilju realizacije plana aktivnosti na lokalnom nivou i uključivanja lokalnih organa vlasti , u Novom Pazaru je održana javna prezentacija Procesa životne sredine i zdravlja u Srbiji. Ova radionica se realizuje uz podršku Svjetske zdravstvene… »

Preminula Donna Ares, veliki prijatelj i saradnik RTV Novi Pazar

RTV Novi Pazar 02.10.2017
Bosanskohercegovačka muzičarka Azra Kolaković preminula je u 41. godini. Kolakovićeva, poznatija kao Dona Ares je preminula nakon duge borbe sa opakom bolešću. On je dva puta pobijedila rak, koji se, nažalost opet Vratio. Donna Ares se liječila u… »

Leković: Ozakonjenje ili rušenje objekata

RTV Novi Pazar 02.10.2017
Ozakonjenje nelegalno izgrađenih objekata, ili njihovo rušenje, treća solucija ne postoji – izjavio je za emisiju Odgovor, koja je na našem programu u utorak od 21 i 30, načelnik Gradske uprave Novog Pazara, Almir Leković. On je istakao da je to… »

SDP: Sramne izjave Zukorlićeve stranke

RTV Novi Pazar 02.10.2017
Sandžačka demokratska partija (SDP) izražava žaljenje povodom nesrećnog slučaja povređivanja dečaka na gradskom bedemu. “Nažalost primorani smo da javno reagujemo o ovom slučaju nakon sramnih izjava iz Zukorlićeve stranke, kojima optužuju… »

Delegacija Novog Pazara posjetila Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca

RTV Novi Pazar 02.10.2017
Delegacija grada Novog Pazara koju je predvodio gradonačelnik Nihat Biševac, narodni poslanik u Skupštini Srbije dr Muamer Bačevac i zamjenik predsjednika opštine Sjenica Vahid Tahirović posjetili su Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca. Oni… »

Edukativno predavanje za poljoprivrednike

RTV Novi Pazar 02.10.2017
Međuopštinska unija poljoprivrednih udruženja poziva sve zainteresovane poljoprivrednike da u utorak 3. okrobra sa početkom u 11 časova dođu na edukativno predavanje iz oblasti sadnje voća i načina dobijanja subvencija. Predavanje će biti… »

Uzbudljiv početak nove jutarnje sezone

RTV Novi Pazar 02.10.2017
RTV Novi Pazar prvi Jutarnji program u novoj sezoni emituje sutra ujutru iz Drača, primorskog mesta u Albaniji. Urednik kulturno-zabavnog programa Zoran Maksimović obećava i u narednim mesecima u jutarnjim satima neophodnu „dozu“ informacija za… »

U Tutinu formiran Opštinski odbor SNP

RTV Novi Pazar 02.10.2017
U Tutinu je oformljen Opštinski odbor Sandžačke narodne partije Mirsada Đerleka. Za predsjednika te političke partije u Tutinu, većinom glasova, izabran je Suad Kurtović a za potpredsjednika Adnan Redžepović. Ocjena predsjednika SNP-a Mirsada… »