Izvor: RTV/Vojvodina arhiva vesti 02.10.2017

Počela "Dečija nedelja" u Novom Sadu

RTV 02.10.2017
NOVI SAD - Manifestacija "Dečija nedelja" koja traje do 8. oktobra, otvorena je pod sloganom "Gradimo mostove među generacijama za radost svakog deteta". Manifestaciju organizuje Udruženje "Život kao inspiracija" uz podršku Grada Novog Sada, a… »

Vakcine protiv gripa stigle u Novi Sad

RTV 02.10.2017
NOVI SAD - Domu zdravlja "Novi Sad" distribuirano je 9.800 doza vakcine protiv gripa. Distribucija po svim odeljenjima je počela odmah. Broj vakcina je neznatno veći u odnosu na prošlu godinu. U celom svetu, osnovna strategija borbe protiv gripa… »

Prijave protiv 13 narko dilera

RTV 02.10.2017
NOVI SAD - Policija će podneti krivične prijave protiv trinaest osoba, zbog sumnje da su učinile krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga. Pregledom osumnjičenih ili pretresom stanova u kojima borave osumnjičeni iz Novog Sada, Vrbasa… »

Sporazum o snivanju Centra za portugalski jezik na Filozofskom

RTV 02.10.2017
NOVI SAD - Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu danas je potpisan protokol o saradnji između Fakulteta i Instituta Kamoeš (Camoes), koji su potpisali dekan prof. dr Ivana Živančević Sekeruš i u ime Instituta ambasador Portugala u… »

Licitacija JKP "Tržnica" 5. oktobra

RTV 02.10.2017
NOVI SAD - JKP "Tržnica" Novi Sad obavеštava da ćе sе javna licitacija za davanjе u zakup slobodnih poslovnih prostora i rеklamnih prostora na Ribljoj, Futoškoj, Limanskoj, Dеtеlinarskoj, Satеlitskoj, Tеmеrinskoj i Najlon pijaci u Novom Sadu… »

Predstavnici PKV i javnih preduzeća u Konstanci

RTV 02.10.2017
KONSTANCA - Predstavnici Privredne Komore Vojvodine i više javnih preduzeća iz pokrajine, borave u rumunskom gradu Konstanca, gde će naredna dva dana razmeniti iskustva sa privrednicima tog grada. Tom prilikom sastali su se sa predstavnicima… »

Meštani Alibegovca i Karagača bez vode

RTV 02.10.2017
PETROVARADIN - Meštani naselja Alibegovac i velika Karagača, u blizini Petrovaradina, nekoliko decenija nemaju izgrađenu vodovodnu mrežu, što posebno otežava život porodicama sa decom i starim ljudima. Za vodu u Alibegovcu i Karagači, ljudi se… »

Festival NOA - organizovano stručno vođenje kroz izložbu

RTV 02.10.2017
NOVI SAD - Jedna od glavnih misija festivala NOA je približavanje savremene umetnosti građanima. Iz tog razloga, istoričarka umetnosti Jelena Milosavljević održala je stručno vođenje kroz izložbu "Savremeni narativ na papiru" koja je postavljena u… »

Koji su smerovi na FTN najperspektivniji?

RTV 02.10.2017
NOVI SAD - Da je posle završenog Fakulteta tehničkih nauka najlakše naći posao, već je postalo ustaljeno mišljenje. Tu priču potvrđuje i veliki broj svršenih studenata koji odmah po završetku nekog od smerova na tom fakultetu nađu zaposlenje u… »

Mirović: Zakon o finansiranju temelj razvoja pokrajine

RTV 02.10.2017
NOVI SAD - Zakon o finansiranju Vojvodine će biti temelj za predvidivi ekonomski razvoj pokrajine, a dok on ne stigne, koristićemo zajedničke projekte kao model dodatnog finansiranja ekonomskog razvoja, kaže predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović… »