Izvor: Sandžak press arhiva vesti 02.10.2017

Policajcu produžen pritvor, tereti se za ubistvo

Sandžak press 02.10.2017
Viši sud u Novom Pazaru, na prijedlog Višeg tužilaštva, odredio je pritvor do 30 dana policajcu R.B. koji se sumnjiči da je u noći između petka i subote ubio Fahrudina Skarepa (22), potvrđeno je radiju Sto plus u ovom pravosudnom organu. R.B. se… »

Selima 12 kilometara asfalta

Sandžak press 02.10.2017
U protekla dva meseca je na području 11 seoskih mesnih zajednica u opštini Nova Varoš asfaltirano je više od 12 kilometara lokalnih saobraćajnica. Radove vredne oko 45.000.000 dinara finansirala je lokalna samouprava. Iz opštinske kase, sredstvima… »

Katalonska vlada: Za nezavisnost glasalo 90 posto izašlih birača

Sandžak press 02.10.2017
Za nezavisnost Katalonije glasalo je više od dva miliona glasača, tvrdi katalonska vlada. Katalonska vlada je objavila da je na nedjeljni referendum o nezavisnosti Katalonije izašlo gotovo 2,26 miliona birača, od čega ih je 90 posto glasalo za… »

SDA: Granica između država Srbije i BiH će ostati gdje se sada nalazi

Sandžak press 02.10.2017
Stranka demokratske akcije (SDA) poručuje da bosanskohercegovački entitet RS i Srbija nikada neće biti u istoj državi. Stranka demokratske akcije (SDA) poručuje da bosanskohercegovački entitet RS i Srbija nikada neće biti u istoj državi. – To… »

Da li je on terorista? Sinoć ubio 50 i ranio 400 na koncertu u Las Vegasu!

Sandžak press 02.10.2017
Najmanje 50 ljudi je ubijeno i najmanje 400 je povrijeđeno u masakru koji se dogodio na koncertu country muzike u blizini hotela Mandalay Bay u Las Vegasu, prenosi BBC. Napadač je 64-godišnji Stephen Paddock. On je pucao s 32 sprata hotela Mandalay Bay… »

Islamska zajednica u BiH planira osnivanje vlastite televizije

Sandžak press 02.10.2017
Pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića danas je održana 38. redovna sjednica Rijaseta Islamske zajednice u BiH na kojoj je, između ostalog, data saglasnost za nabavku opreme i formiranje privremenog TV studija koji bi trebao prerasti… »

Asanž objavio brutalan snimak iz Katalonije: Suspendujte Španiju iz EU

Sandžak press 02.10.2017
Asanž je upitao predsjednika Evropske komisije Žan-Klod Junkera “da li je ovo (na snimku) poštovanje ljudskog digniteta, slobode i demokratije” Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž objavio je na svom Twitter nalogu snimak na kojem se vidi brutalno… »

Rodbina rah. Fahrudina – Zar se zbog cigareta puca mladiću u glavu!

Sandžak press 02.10.2017
Fahrudinova rođaka tvrdi za Kurir da je policija prekoračila ovlašćenja. – Kada je Fahrudin naišao kolima, oni su mu rekli da stane. On je odgovorio da nema potrebe jer ne nosi ništa, ali je policajac zapucao. Nije trebalo da mu puca u glavu… »

Konačno se i moj glas čuje u Beogradu

Sandžak press 02.10.2017
Posljednje izbore dočekao sam veoma skeptično i po prvi put u dilemi, da li glasati ili ne. Sve već oprobano. Jedna priča za Sandžak, druga za Beograd, pa još ako su u koaliciji sa vladajućom opcijom počinje posebna priča. Sva prava imamo… »

SDA – Ubistvo dječaka u Tutinu je rezultat nekažnjavanja pokušaja ubistva Ugljanina 2009. godine

Sandžak press 02.10.2017
SDA Sandžaka traži od Ministarstva unutrašnjih poslova, Tužilaštva i Policijske uprave u Novom Pazaru zvanične izvještaje o događaju u kojem je život tragično izgubio Fahrudin Skarep iz Tutina i nalaze sudskog veštaka na osnovu izvršene… »