Izvor: SEEbiz arhiva vesti 02.10.2017

Las Vegas: Pucnjava na festivalu, ima žrtava

SEEbiz 02.10.2017
LAS VEGAS - Na području glazbenog festivala u Las Vegasu došlo je do pucnjave i prema pisanju američkih medija, još se ne zna o koliko se napadača radi. Ne zna se točno ni koliko je žrtava, policija je na terenu i osigurava prostor. Festival… »

Katalonija: 90 posto birača glasovalo za nezavisnost

SEEbiz 02.10.2017
BARCELONA - Katalonska vlada je objavila da je na nedjeljni referendum o nezavisnosti Katalonije izašlo oko 2,26 milijuna birača, od čega ih je 90 posto glasovalo za nezavisnost te sjevernoistočne španjolske pokrajine. "Od 2.262.424 glasačkih… »

U Srbiji u osam meseci 13 odsto turista više

SEEbiz 02.10.2017
BEOGRAD - U Srbiji je od januara do avgusta ove godine boravio 2,1 milion turista, što je za 13 odsto više u odnosu na isti period 2016. godine, objavila je danas Turistička organizacija Srbije (TOS). Od toga je domaćih bilo 1,1 miliona, što je rast… »

Izveštaj o Savamali: Policija nije otkrila ko je rušio

SEEbiz 02.10.2017
BEOGRAD - Za više od godinu dana policija nije uspela da otkrije ko su osobe i po čijem naređenju su srušile objekte u beogradskoj Savamali, pokazuje izveštaj policije čiji detalji ukazuju da su rušitelji te noći imali podršku beogradskih javnih… »

Beogradska berza: Skroman promet, obveznice najtrgovanije

SEEbiz 02.10.2017
BEOGRAD - Prvi trgovački dan u mesecu doneo je skromnu aktivnost na domaćem tržištu akcija, dok su velikom ukupnom prometu doprinele državne obveznice. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 181,9 miliona RSD (1,5 miliona EUR), dok je indeks BELEX15… »

Rekordna turistička sezona na Aerodromu Nikola Tesla

SEEbiz 02.10.2017
BEOGRAD - Do kraja letnje sezone porast broja putnika u čarter saobraćaju na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla" (AERO) biće veći od 30% u odnosu na prošlu sezonu, saopšteno je iz kompanije. Kako se navodi, turistička sezona na izmaku… »

Azijska tržišta porasla, euro pod pritiskom zbog Katalonije

SEEbiz 02.10.2017
TOKIO – Na azijskim su burzama u ponedjeljak cijene dionica porasle, zahvaljujući boljim nego što se očekivalo gospodarskim pokazateljima iz Kine, dok je euro pod pritiskom zbog napetosti nakon referenduma o nezavisnosti Katalonije. Na Tokijskoj je… »

Poljska snizila dob za odlazak u mirovinu

SEEbiz 02.10.2017
VARŠAVA - U Poljskoj je u nedjelju na snagu stupio zakon koji građanima omogućuje raniji odlazak u mirovinu, čime je ta istočnoeuropska zemlja napravila iznimku u odnosu na europski trend unatoč starenju populacije i manjku radne snage. Žene će u… »

Struja u Srbiji od danas skuplja u proseku za 2%

SEEbiz 02.10.2017
BEOGRAD - Struja će u Srbiji od danas za domaćinstva i male kupce biti skuplja u proseku za dva odsto. Procenjeno je da će se poskupljenje struje od dva odsto na prosečnog potrošača odraziti uvećanjem mesečnog računa u iznosu od 68 dinara. Prema… »

Kineska industrijska aktivnost na najvišoj razini u pet godina

SEEbiz 02.10.2017
PEKING - Aktivnost u kineskom industrijskom sektoru snažno je porasla tijekom rujna, prije svega zahvaljujući velikim tvornicama, ublaživši zabrinutost da bi ova druga po veličini svjetska ekonomija mogla usporiti pred tradicionalni godišnji… »