Izvor: SEEbiz/Ekonomija arhiva vesti 02.10.2017

U Srbiji u osam meseci 13 odsto turista više

SEEbiz 02.10.2017
BEOGRAD - U Srbiji je od januara do avgusta ove godine boravio 2,1 milion turista, što je za 13 odsto više u odnosu na isti period 2016. godine, objavila je danas Turistička organizacija Srbije (TOS). Od toga je domaćih bilo 1,1 miliona, što je rast… »

Beogradska berza: Skroman promet, obveznice najtrgovanije

SEEbiz 02.10.2017
BEOGRAD - Prvi trgovački dan u mesecu doneo je skromnu aktivnost na domaćem tržištu akcija, dok su velikom ukupnom prometu doprinele državne obveznice. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 181,9 miliona RSD (1,5 miliona EUR), dok je indeks BELEX15… »

Rekordna turistička sezona na Aerodromu Nikola Tesla

SEEbiz 02.10.2017
BEOGRAD - Do kraja letnje sezone porast broja putnika u čarter saobraćaju na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla" (AERO) biće veći od 30% u odnosu na prošlu sezonu, saopšteno je iz kompanije. Kako se navodi, turistička sezona na izmaku… »

Azijska tržišta porasla, euro pod pritiskom zbog Katalonije

SEEbiz 02.10.2017
TOKIO – Na azijskim su burzama u ponedjeljak cijene dionica porasle, zahvaljujući boljim nego što se očekivalo gospodarskim pokazateljima iz Kine, dok je euro pod pritiskom zbog napetosti nakon referenduma o nezavisnosti Katalonije. Na Tokijskoj je… »

Poljska snizila dob za odlazak u mirovinu

SEEbiz 02.10.2017
VARŠAVA - U Poljskoj je u nedjelju na snagu stupio zakon koji građanima omogućuje raniji odlazak u mirovinu, čime je ta istočnoeuropska zemlja napravila iznimku u odnosu na europski trend unatoč starenju populacije i manjku radne snage. Žene će u… »

Struja u Srbiji od danas skuplja u proseku za 2%

SEEbiz 02.10.2017
BEOGRAD - Struja će u Srbiji od danas za domaćinstva i male kupce biti skuplja u proseku za dva odsto. Procenjeno je da će se poskupljenje struje od dva odsto na prosečnog potrošača odraziti uvećanjem mesečnog računa u iznosu od 68 dinara. Prema… »

Kineska industrijska aktivnost na najvišoj razini u pet godina

SEEbiz 02.10.2017
PEKING - Aktivnost u kineskom industrijskom sektoru snažno je porasla tijekom rujna, prije svega zahvaljujući velikim tvornicama, ublaživši zabrinutost da bi ova druga po veličini svjetska ekonomija mogla usporiti pred tradicionalni godišnji… »

Kaspersky Lab: Proizvodne kompanije u svijetu najizloženije cyber napadima

SEEbiz 02.10.2017
ZAGREB - Proizvodne kompanije u svijetu bile su u prvoj polovici ove godine najizloženije cyber napadima te je svako treće napadnuto industrijsko računalo bilo u tim kompanijama, pokazuje istraživanje kompanije Kaspersky Lab, jedne od najjajčih… »

Većina fondova u tjednom plusu

SEEbiz 02.10.2017
ZAGREB - Među 84 otvorena investicijska fonda u proteklom su tjednu prevladali fondovi s porastom vrijednosti udjela. Rast vrijednosti bilježi 59 fondova, pala su 23 fonda, a dva bilježe tjedan bez postotne promjene. Jedanaest je fondova tjedan… »

Prihodi od turizma u prvom polugodištu porasli 11,6 posto, na 2,7 milijardi eura

SEEbiz 02.10.2017
ZAGREB - Prihodi od turizma u prvom polugodištu ove godine porasli su za 11,6 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine i iznosili su 2,7 milijardi eura, izvijestili su u ponedjeljak iz Ministarstva turizma, pozivajući se na podatke Hrvatske… »