Izvor: Studio B arhiva vesti 02.10.2017

Zlatne odbojkašice dočekane ispred Starog dvora

Studio B 02.10.2017
Svečanim dočekom ispred Starog dvora predstavnici gradske vlasti i veliki broj sugrađana, pozdravili su večeras žensku odbojkašku reprezentaciju koja je proteklog vikenda osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu. Domaću… »

Vlada dala garancije za Ratka Mladića

Studio B 02.10.2017
Vlada Srbije dala je garancije za puštanje na privremenu slobodu Ratka Mladića iz pritvora Haškog tribunala radi lečenja, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu pravde. U Ministarstvu preciziraju da je dopis sa garancijom države prosleđen odbrani… »

Nesreća u Grdeličkoj klisuri, petoro povređeno

Studio B 02.10.2017
U dve saobraćajne nezgode koje su se dogodile jutros, jedna kod Čačka a druga u Grdeličkoj klisuri, povređeno je pet osoba, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova. U Grdeličkoj klisuri, kod mesta Momin kamen, oko 6.30 došlo je do nezgode u… »

Brnabić-Pitanje za EK: Koliko ima međunarodnih prava

Studio B 02.10.2017
Predsednik i Vlada Srbije obratiće se Evropskoj komisiji, povodom stava da se slučajevi Katalonije i Kosova ne mogu porediti, pismom u kojem će tražiti odgovor na niz pitanja s tim u vezi, a pre svega – da li za EU važi jedno međunarodno pravo… »

Katalonija: Za nezavisnost glasalo 90 odsto izašlih birača

Studio B 02.10.2017
Katalonska vlada održaće danas sednicu iza zatvorenih vrata kako bi razmotrila naredne korake u planovima za proglašenje nezavisnosti od Španije. Katalonska vlada održaće danas sednicu iza zatvorenih vrata kako bi razmotrila naredne korake u… »

Las Vegas: Više od 50 mrtvih, Islamska država preuzela odgovornost

Studio B 02.10.2017
Više od 50 ljudi ubijeno, a više od 400 povređeno u pucnjavi na posetioce festivala kantri muzike „Rut 91 harvest“, u Las Vegasu, saopštila je policija. Islamska država preuzela je danas odgovornost za napad u Las Vegasu. Predsednik Srbije… »

Đilas najavljivao muzičku fontanu na Slaviji 2014.

Studio B 02.10.2017
Dragan Đilas i Balša Božović obećali su građanima Beograda u februaru 2014. da će na Slaviji izgraditi „muzičku fontanu“, a sad kritikuju SNS, što je tu fontanu izgradila, prenosi portal Telegraf.rs koji navodi da političari neretko umeju da… »

Troje povređeno u Karađorđevoj ulici

Studio B 02.10.2017
Oko pola sata posle ponoći, dva muškarca starosti oko 44 godine i jedna žena, starosti 37 godina, povređeni su u Karađorđevoj ulici, nakon čega su prevezeni u KBC „Bežanijska kosa“. U 21:03 sati, u ulici Omladinskih brigada, povređena je… »

Hitna intervencija „Beogradskih elektrana” u Njegoševoj ulici

Studio B 02.10.2017
Zbog hitne intervencije „Beogradskih elektrana” na magistralnoj toplovodnoj cevi velikog promera u Njegoševoj ulici od deset časova zatvorena jedna sobraćajna traka. Vršilac dužnosti sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije… »

Beograd i Koventri: Šest decenija dugo prijateljstvo

Studio B 02.10.2017
Beograd i Koventri ove godine obeležavaju 60 godina prijateljstva dva grada u sećanje na 1957. godinu kada su potpisali Ugovor o bratimljenju, prvi sporazum koji je Beograd potpisao sa nekim gradom. Koventri, grad u Velikoj Britaniji, razoren je u… »