Izvor: Telegraf arhiva vesti 02.10.2017

Dan posle referenduma koji zauvek menja Evropu: Povređeno najmanje 893 ljudi, počeli protesti, sledi obračun sa Madridom…

Telegraf 02.10.2017
U Kataloniji je 1. oktobar, kada su građani pokušali da glasaju na referendumu o otcepljenju te pokrajine od Španije, protekao burno - španska nacionalna policija intervenisala je kako bi zatvorila birališta širom Katalonije, pri čemu se sukobila… »

Odbojkašice slavile titulu uz hit koji ste garantovano zaboravili! (video)

Telegraf 02.10.2017
Zagrevanje za doček počelo je u autobusu posle finala. Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je titulu prvaka Evrope, pošto je u finalu šampionata u Azerbejdžanu savladala Holandiju sa 3:1. Sa svega dva izgubljena seta tokom celog… »

Dočekani migovi! Džin "Antonov 124" sleteo u Batajnicu

Telegraf 02.10.2017
Prvi migovi sleteli su u Srbiju. Prvi transportni džin "Antonov 124" sleteo je na vojni aerodrom u Batajnicu iz Avijacijskog zavoda u Luhovicama pored Moskve. Ruski migovi biće prikazani 20. oktobra u Beogradu? Prva dva aviona MiG-29 iz Ruske Federacije… »

Avganistanci i Čečeni izboli Srbina nasmrt u Beču!

Telegraf 02.10.2017
Oko 2 noću Srbin i Bugarin (21) su se sukobili sa četvoricom Avganistanaca i Čečena, ali uzrok njihove krvave svađe nije poznat. Jedan Srbin je ubijen, a muškarac iz Bugarske teško povređen u tuči sa Avganistancima i Čečenima prošle noći u… »

Plačem, bila sam sigurna da će uspeti... Karleuša u suzama zbog smrti Done Ares!

Telegraf 02.10.2017
Donina najveća moralna podrška tokom paklene borbe bila je Jelena, što Dona nikada nije krila. Azra Kolaković, poznatija kao Dona Ares, preminula je danas u 41. godini. Kolege se u neverici opraštaju sa jedinstvenom Donom, čija je najveća psihička… »

Beograd ugostio 500 mališana u okviru manifestacije "Radost Evrope" (foto)

Telegraf 02.10.2017
Goran Vesić je istakao da su svi koji danas žive u Beogradu ponosni jer je naš grad, po 48. put, dečja prestonica Evrope. Gradski menadžer Goran Vesić prisustvovao je danas na Kalemegdanu svečanom otvaranju manifestacije " Radost Evrope", koja se… »

Najčešće greške roditelja zbog kojih deca sve češće ginu u automobilima

Telegraf 02.10.2017
- U slučaju da se dete prevozi na prednjem sedištu ili tamo gde to nije predviđeno zakonom, posle Nove godine vozaču će se propisivati kazna od 120.000 dinara - objašnjava Damir Okanović. Prerana smrt Jovane Ljubić (27) i njene šestomesečne bebe… »

Milionče na ravne časti: Nobelovu nagradu za medicinu dobila tri Amerikanca

Telegraf 02.10.2017
Njih trojica će, među sobom, podeliti nagradu od 1,1 milion američkih dolara. Američkom triju naučnika Džefriju Holu, Majklu Rosbašu i Majklu Jangu dodeljena je ovogodišnja Nobelova nagrada za medicinu, za njihovo otkriće molekularnih mehanizama… »

Požar kod hale Pionir: Gori potkrovlje zgrade (foto)

Telegraf 02.10.2017
Saobraćaj u ovom delu grada bio je u obustavi, ali je u međuvremenu normalizovan. Gust dim koji dopire sa potkrovlja stambene zgrade u Ulici Zdravka čelara 12, paralisao je ovaj deo grada u blizini hale Pionir. Gori deponija u Prijepolju i čuju se… »

Okončana potraga za ovom ženom u Las Vegasu: Uhapšena je jer se sumnja da je bila sa napadačem koji je ubio 50 i ranio 406…

Telegraf 02.10.2017
Policija je saopštila da traga za dva motorna vozila za koje se pretpostavlja da su korišćena u napadu. Policija Las Vegasa je objavila fotografiju žene za koju sumnjaju da je učestvovala u pucnjavi, koja se nešto ranije odigrala u tom gradu. Ona je… »