Izvor: Telegraf/Regioni arhiva vesti 02.10.2017

Najčešće greške roditelja zbog kojih deca sve češće ginu u automobilima

Telegraf 02.10.2017
- U slučaju da se dete prevozi na prednjem sedištu ili tamo gde to nije predviđeno zakonom, posle Nove godine vozaču će se propisivati kazna od 120.000 dinara - objašnjava Damir Okanović. Prerana smrt Jovane Ljubić (27) i njene šestomesečne bebe… »

Cvetanovića ispituju u zatvoru, pošto su mu ubili brata u sačekuši u Vranju

Telegraf 02.10.2017
Mlađi Cvetanović brutalno je izrešetan sa 30 hitaca 27. septembra 40 minuta iza ponoći u klasičnoj sačekuši. Saša Cvetanović (36) glavni optuženi za ubistvo Nikole Bojovića, biće saslušan o zatvoru zbog smrti njegovog mlađeg brata Jugoslava… »

Raspad u srpskoj košarci: Tri kluba neće da igraju domaću ligu uprkos pretnjama KSS!

Telegraf 02.10.2017
Borac, Vršac i Dinamik nastupaju u drugoj ABA ligi. Košarkaški klubovi Borac iz Čačka, Dinamik i Vršac definitivno neće igrati u Košarkaškoj ligi Srbije, već samo ABA drugu ligu, uprkos pretnji sankcijama od Košarkaškog saveza Srbije. KSS je u… »

Suša je uništila ceo Balkan: Zbog lošeg roda voća i povrća zimu dočekujemo bez domaće rakije!

Telegraf 02.10.2017
Iako je u gotovo celoj Srpskoj pravljenje domaće rakije već odavno postalo stvar tradicije, ove jeseni će većina rakijskih kotlova samo skupljati prašinu. Naime, rod jabuke i šljive je zbog nezapamćene suše podbacio kao što odavno nije, tako da… »

Gazda iz pakla: Studenta je sačekala nemilosrdna poruka na frižideru, i nemoguć rok od 4 dana da se iseli! (foto)

Telegraf 02.10.2017
Poruku o iseljenju mu je ostavio na frižideru i sa zakupcem od tada nije došao ni da se pozdravi ni da preuzme ključeve. Student N. M, koji nije imao zaključen pisani ugovor o zakupu sa stanodavcem, mora brže bolje da napusti stan u kom je živeo… »

Danas je praznik velikih mučenika: Ako želite sreću i blaženstvo morate učiniti jednu strašnu stvar (FOTO)

Telegraf 02.10.2017
Treba ispoštovati ovaj običaj. Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici sutra obeležavaju Svete mučenike Trofima, Savatija i Dorimedonta, zbog patnje koju su preživeli u ime Isusa Hrista i hrišćanstva. SVETI TROFIM - SEN TROPE: Pravoslavni svetac… »

Ako nam deca pod hitno ne ostave tablete, telefone i računare, sva će imati krivu kičmu veoma brzo

Telegraf 02.10.2017
Smatra se da oko 50 odsto školaraca je neaktivno, što vremenom dovodi do kifoze kičme. Tako da bol u leđima ukazuje na mišićne probleme, ali asimetrije trupa su daleko više opasnije, i to je neophodno što pre uočiti kod dece da bi se moglo… »

Srbija ostaje bez još jednog zaštićenog hrasta: Insekti pojeli spomenik kulture star 300 godina

Telegraf 02.10.2017
Odbornici Skupštine grada Jagodine će sutra, na sednici, raspravljati o zahtevu Zavoda za zaštitu prirode Srbije povodom uklanjanja. Zavod za zaštitu prirode Srbije doneo je odluku da hrast lužnjak u selu Kolaru star oko 300 godina, jedan od tri… »

Za Pomoravlje 6.070 vakcina protiv gripa

Telegraf 02.10.2017
Zavod za javno zdravlje "Pomoravlje" iz Ćuprije dobio je 6.070 doza vakcine protiv sezonskog gripa za Pomoravski okrug i jutros je obavio raspodelu po domovima zdravlja, izjavio je Tanjugu epidemiolog ove ustanove Ivica Jocić. Dom zdravlja u Jagodini… »

Za 2 sata rada ta peći danju - račun skače na 70.000 dinara

Telegraf 02.10.2017
Za grejanje prosečno izolovanog stambenog prostora od 60 kvadratnih metara na 20 stepeni, u toku 16 sati dnevno u celom stanu, 180 dana u grejnoj sezoni, potrebna je energija od oko 9.000 kWh. Najniže troškove energije za grejanje stambenog prostora u… »