Izvor: Večernje novosti/Regioni arhiva vesti 02.10.2017

Izgoreo „Smart“ u niškom naselju Pantelej

Večernje novosti 02.10.2017
Inspektori i dalje utvrđuju da li je požar podmetnut ili je nešto drugo uzrok požara. Vlasnik automobila Igor Tanasković kaže da nema predstavu o tome kako je moglo da dođe do požara. Noćas oko 3 sata pod, zasada nerazjašnjenim okolnostima, u… »

Lovac spasao lane (video)

Večernje novosti 02.10.2017
Lane je nepomično ležalo na asfaltu magistralnog puta, na koji je, najverovatnije, palo sa okolnih stena, bežeći od pasa lutalica. Ivanjički lovac Slavko Filipović našao je jutros na putu Ivanjica - Studenica, u selu Mlanče, povređeno lane. Lane… »

Bura u Nišu: Novac za informisanje odobren i pi-ar agencijama

Večernje novosti 02.10.2017
Bura u Nišu zbog raspodele 20,5 miliona dinara, koliko je grad opredelio za sufinansiranje medija. Zakon ne traži reference, pa su prošli i oni koji su osnovani tek uoči konkursa. GRAD Niš je za sufinansiranje lokalnih medija ove godine opredelio… »

Strižibuba ugrozila zaštićeni hrast u selu Kolari

Večernje novosti 02.10.2017
Zavod za zaštitu prirode Srbije, doneo je odluku, da hrast lužnjak u selu Kolaru, bude izuzet od zaštite, jer su mu zbog napada insekta strižibuba polomljene osnovne grane. Zavod za zaštitu prirode Srbije, doneo je odluku, da hrast lužnjak u selu… »

Domovima zdravlja u Pomoravlju 6.070 vakcina protiv gripa

Večernje novosti 02.10.2017
Epidemiolog Zavod za javno zdravlje (ŽJZ) "Pomoravlje" Ivica Jocić je istakao da ovaj broj vakcina, s obzirom na iskustva ranijih godina, sasvim zadovoljava potrebe stanovništva. Zavod za javno zdravlje (ŽJZ) "Pomoravlje" iz Ćuprije dobio je 6.070… »

Novi Sad: Grad se odrekao 4,5 miliona dinara

Večernje novosti 02.10.2017
Na predlog Vlade Skupština Novog Sada "Industriji obuće Beograd" otpisala poreska dugovanja.Neplaćeni porez na zarade zaposlenih dostigao 2,8 miliona dinara. DA bi postupak privatizovanja AD "Industrija obuće Beograd" bio obavljen u planiranom roku… »

Formirano Srpsko-američko društvo:Šansa za čitav Toplički okrug

Večernje novosti 02.10.2017
Na jugu zemlje svečano je formiran već četvrti klub Srpsko-američkog društva. Očekuje se skoro uspostavljanje privredne, kulturne i sportske saradnje. PROKUPLjE - U prisustvu predsednika Srpsko-američkog društva Dragana Milića, političkog… »

Lebane: Posao dobija čak 350 tekstilaca

Večernje novosti 02.10.2017
Pogon turske kompanije "Ormo" najava privrednog procvata u jablaničkom okrugu. LEBANE - U buduću fabriku "Lebanteks", turske kompanije "Ormo", stigli su prvi šleperi sa opremom, pa je sve izvesnije da će ovaj pogon za proizvodnju prediva biti otvoren… »

Ćilimi šarani narodnom tradicijom

Večernje novosti 02.10.2017
U Staparu kod Sombora održana treća tkačka kolonija koja je okupila žene iz više gradova. Staparski motivi su nadaleko poznati po bogatom koloritu i finoći izrade. U Staparu, nadomak Sombora, održana je manifestacija pod nazivom "Treća tkačka… »

Kladovo: Ministarstvo popravlja akceleratore

Večernje novosti 02.10.2017
U Kladovu pokvarena oba aparata za zračenje, pa 70 pacijenata čeka terapiju. Opština nema 3,4 miliona dinara. OnkološkI centar u Kladovu je, za samo tri sedmice, ostao bez oba aparata za zračenje obolelih od karcinoma, pa na nastavak započete… »