Kultura arhiva vesti 02.10.2017

Međunarodna izložba 100 strip autora - "Živeo Kavandoli"

RTV 02.10.2017
PANČEVO - Velikom strip izložbom "Živeo Kavandoli!" u čast italijanskog animatora Osvalda Kavandolija, tvorca poznate "La Linee" ili "Linije", svečano će biti otvoren treći Nova Festival, festival savremene umetnosti, koji se u organizaciji… »

Ma­nje od sto­ti­nu Sr­ba u Sen­tan­dre­ji

Politika 02.10.2017
Da­nas tu po­sto­je če­ti­ri pra­vo­slav­ne cr­kve, a ne­kad ih je bi­lo se­dam, ka­že Pe­ra La­stić, di­rek­tor Srp­skog in­sti­tu­ta u Bu­dim­pe­šti. Ka­da je 1913. go­di­ne usto­li­čen epi­skop Ge­or­gi­je… »

Viki radionice za zaposlene u institucijama kulture

Večernje novosti 01.10.2017
Ministarstvo kulture i informisanja i Vikimedija Srbije organizuju radionice uređivanja Vikipedije i drugih "viki" projekata za zaposlene u institucijama kulture - arhivima, muzejima i bibliotekama. Ministarstvo kulture i informisanja i Vikimedija Srbije… »

U četvrtak će biti saopšteno ime dobitnika Nobelove nagrade za književnost

Beta 02.10.2017
Švedska akademija će u četvrtak saopštiti ime dobitnika Nobelove nagrade za književnost, koju je prošle godine osvojio američki muzičar Bob Dilan, saopšteno je danas u Stokholmu. "Švedska akademija će u četvrtak, 5. oktobra u 13.00 po lokalnom… »

Grupa intelektualaca traži muzičku dvoranu za sve, a ne samo za Filharmoniju

Politika 02.10.2017
Grupa srpskih intelektualaca zatražila je u otvorenom pismu da se umesto nove dvorane Beogradske filharmonije, kako je najavljeno, sagradi nova koncertna dvorana koja treba da bude podstrek celokupnom umetničkom i muzičkom životu u Beograda i Srbije… »

Od nevoljenog deteta do svetske slave: Memoari Marine Abramović

B92 02.10.2017
Za sve koji poznaju i prate lik i delo Marine Abramović njeni memoari verovatno neće otkriti nikakve spektakularne detalje, ali će dati uvid u unutrašnji svet ove izuzetne žene, piše "Blic". Piše: Miona Kovačević Izvor: Blic.rs "Prolazim kroz… »

Ništa od trećeg dela "Seks i grada"

B92 02.10.2017
Iako joj je uloga Samante Džons donela planetarnu popularnost, Kim Katral je glavni razlog zbog kog se neće snimati treći nastavak filma “Seks i grad“. Kako otkrivaju bliski izvori, produkcija nije mogla da izađe u susret zbog zahteva koje… »

Jevrejska predstava “Dibuk” na “Sinerdžiju”, Festivalu jezičkih manjina sveta u Novom Sadu

Dnevnik 02.10.2017
Na Festivalu jezičkih manjina sveta, pod nazivom Synergy#WTF (“Sinerdži”), koji se prvi put održava u Novom Sadu, u organizaciji Novosadskog pozorišta / Ujvideki sinhaz, večeras će biti izvedena predstava “Dibuk” Državnog jevrejskog… »

Medenica: Dok budem vodio BITEF on će biti elitistička umetnost za sve

Dnevnik 02.10.2017
BEOGRAD: Kritike sa desnice u vezi s predstavom "Olimp" su bile "bedaste i tupave" i svako je mogao da ih diskredituje malim prstom, ali kritike sa levice nisam očekivao, mada su takođe banalne, kazao je Ivan Medenica selektor i umetnički direktor… »

"Svako dete ima krila": Počela manifestacija "Radost Evrope"

B92 02.10.2017
Tradicionalni 48. Međunarodni dečji festival "Radost Evrope" pod sloganom "Svako dete ima krila" počeo je danas, uz podršku kompanije NIS, i trajaće do 5. oktobra 2017. godine. Festival će okupiti više od 500 dece iz 17 zemalja sveta: Belorusije… »