Kultura arhiva vesti 02.10.2017

Predlozi za koncertnu dvoranu

Danas 02.10.2017
Nepodeljena je podrška potpisnika ovog teksta nameri državnog rukovodstva da Beogradu konačno podari vrhunsku koncertnu dvoranu koja će odgovarati potrebama razvijenog muzičkog života prestonice. To se navodi u Otvorenom pismu predstavnicima države… »

Godinama je ćutala: Džej Lo otkrila sa kakvim se problemom borila posle razvoda

Kurir 02.10.2017
Popularna Džej Lo se nakon kraja romanse plašila da će zauvek ostati sama. "Nakon razvoda mislila sam da ću zauvek biti sama. Uteha su mi bila deca. Oni su nešto najbolje u mom životu", rekla je Dženifer. Dženifer i Mark imaju blizance Emu i… »

Varagić, Srbljanović, Lučić za "Blic": Možda najbolji Bitef u poslednjih 10 godina

Blic 02.10.2017
Još dok su se nakon izvođenja predstave "Istrebljenje" Ersana Mondtaga, koja je 30. septembra u Narodnom pozorištu zatvorila 51. Bitef, čekale odluke žirija, publika je zdušno razgovarala kako o toj predstavi tako i o celokupnom festivalu. U izjavi… »

Razgovor sa Mišom Glenijem i promocija knjige "Nemezis - Bitka za Rio"

B92 02.10.2017
Izdavačka kuća "Samizdat B92" i knjižara Delfi SKC organizuju razgovor sa Mišom Glenijem, autorom knjige "Nemezis - Bitka za Rio". Razgovor i promocija knjige će se održati u sredu 4. oktobra u prostorijama knjižare Delfi u Studentskom kulturnom… »

Svi su mu predviđali uspešnu karijeru: Živeo je u siromaštvu, odustao od glume i umro od raka u 38. godini

Kurir 02.10.2017
Naime, reditelj Dragan Kresoja tražio dečaka koji bi mogao da iznese ulogu Vukole, kako u Hercegovinini nije uspeo da ga nađe vratio se u Beograd. U Beogradu je pronašao Marka, a zatim ga pozvao na kasting. Ova uloga predstavljala je jedini prihod… »

Preminula Donna Ares, veliki prijatelj i saradnik RTV Novi Pazar

RTV Novi Pazar 02.10.2017
Bosanskohercegovačka muzičarka Azra Kolaković preminula je u 41. godini. Kolakovićeva, poznatija kao Dona Ares je preminula nakon duge borbe sa opakom bolešću. On je dva puta pobijedila rak, koji se, nažalost opet Vratio. Donna Ares se liječila u… »

Kucura: Održana likovna kolonija "Otrgnuto od zaborava"

RTV 02.10.2017
KUCURA - Likovna kolonija "Otrgnuto od zaborava" održana je u 30. septembra u Kucuri, u letnjoj učionici osnovne škole u tom mestu. U prijatnoj atmosferi na otvorenom prostoru stvaralo je 28 umetnika iz naših mesta. Pored njih, na koloniji su… »

Boro Stjepanović nekada sa glumcima iz "Audicije" nije pričao par godina, a sada - do kraja života: "To je studentska vežba…

Nedeljnik 02.10.2017
"Ja sam je smislio - nisam je baš od početka smislio, preuzeo sam je iz knjige 'Sistem' Stanislavskog i radio sam to prvo u Beogradu '79. godine sa klasom na kojoj su bili Mira Karanović, Mima Karadžić, Ljilja Blagojević, a onda sam to posle kao… »

Potresna ispovest! Feđa Stojanović o velikoj tragediji: Oženio sam sina pre tri meseca, a sad ga nema!

Kurir 02.10.2017
Proslavljeni glumac Feđa Stojanović (69) prolazi kroz najteže trenutke u životu - umesto da se veseli što je oženio sina Uroša (44) i da se raduje njegovom prvom filmu u Holivudu, sprema njegovu sahranu. Jedan od najtalentovanijih reditelja… »

Kompozitori: Koncertna dvorana za sve, ne samo Filharmoniji

N1 Info 02.10.2017
Grupa kompozitora, muzičara i akademika zatražila je da se, umesto nove zgrade Beogradske filharmonije, gradi koncertna dvorana koja bi odgovarala potrebama cele muzičke scene u Srbiji. U otvorenom pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću… »