Kultura arhiva vesti 02.10.2017

Promocija knjige "Podli podli psalmi" u UK Parobrod

Blic 02.10.2017
Promocija knjige-sveske "Podli podli psalmi" (Metella-Xenia, Beograd, 2016) Bojana Savića Ostojića održaće se u utorak, 3. oktobra u 19h u UK Parobrod, uz gostovanje Dinka Kreha, kritičara iz Zagreba. "Emil Sioran se u 'Psalmima' pojavljuje kao… »

"Bespredmetni svetovi" povodom Međunarodni dana nenasilja

B92 02.10.2017
Galerija Singidunum će izložbom "Bespredmetni svetovi" Gordane Tomić i njenim slikama iz ciklusa Umeće mira, obeležiti Međunarodni dan nenasilja, koji se obeležava širom sveta, a sa željom da se “obezbedi kultura mira, tolerancije i… »

Violinista Fedor Rudin i čelista Ištvan Vardai nastupaju na ArtLink festivalu

Blic 02.10.2017
U okviru ArtLink festivala 3. oktobra u 20h, u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda biće održan koncert francusko-ruskog violiniste Fedora Rudina, a 8. oktobra festival će zatvoriti mađarski čelista Ištvan Vardai nastupom na Kolarcu u 20h. Kako… »

(Video) Porodično uz poneku flašu rakije: Ovako Bogoljub Karić pravi ajvar!

Kurir 02.10.2017
Bogoljub Karić se ne libi da zasuče rukave i upusti se u pravljenje zimnice, ali i da sve to uredno podeli na društvenim mrežama. Tu je i odgovarajući opis: "Evo jesen je počela, a mi naravno negujemo našu tradiciju Kosovsku, Pećku, pravimo ajvar… »

Samo jedan gledalac na projekciji filma u čast Ljubiše Samardžića

Alo 02.10.2017
Projekcija filma u čast nedavno preminulog glumca Ljubiše Samardžića u Jugoslovenskoj kinoteci zamalo je otkazana jer se pojavila samo jedna osoba! Jučerašnja projekcija filma u čast nedavno preminulog glumca Ljubiše Samardžića u Jugoslovenskoj… »

Dva ruska miga danas u Srbiji, ostali do petka

Radio 021 02.10.2017
Dva ruska lovačka aviona "mig 29" trebalo bio danas da budu predata Vojsci Srbije na vojnom aerodromu Batajnica, ostala četiri do petka, a u Srbiju će biti dopremljeni u delovima. "Politika" navodi da su ti borbeni avioni u Rusiji prošli modernizaciju… »

Gran pri Festivala pozorišta za decu predstavi "Povest o ikonopiscu Dionisiju" iz Rusije

Blic 02.10.2017
Gran pri 24. Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici, za najbolju predstavu u celini, dobila je "Povest o ikonopiscu Dionisiju" u režiji Olega Žugžde i izvođenju Vologdskog regionalnog pozorišta lutaka "Teremok" iz Rusije. Nagrada za… »

'Ustav Republike Hrvatske' najbolji na festivalu u Londonu

Al Jazeera 02.10.2017
Na festivalu u Raindanceu, film Rajka Grlića osvojio je i nagrade za najbolji scenarij i najboljeg glumca. Film Ustav Republike Hrvatske Rajka Grlića proglašen je najboljim filmom na 25. Raindance Film Festivalu Londonu, gdje je osvojio još dvije… »

Operska diva Karmen Kornijer: Portorikanka sa dušom Srpkinje

Vesti online 02.10.2017
Lepe su Portorikanke, a još ako se zovu Karmen, kao glavni lik iz Bizeove opere, onda je doživljaj potpun. Karmen Kornijer je prava Portorikanka. Rođena je u San Huanu, glavnom gradu Portorika, ali ističe da je, koliko Portorikanka, toliko i naša… »

Odlazak dragocene devojke

Danas 01.10.2017
Na Maloj sceni Opere i teatra Madlenianum danas su se na komemoraciji od Bojane Vasiljević, direktora marketinga, prodaje i odnosa s javnošću ove umetničke kuće, oprostili njene kolege, prijatelji i saradnici. Ona je Medlenianumu, koji ove godine… »