Politika arhiva vesti 02.10.2017

Vučić: Kako može Kosovo, a ne može Katalonija?

Politika 02.10.2017
Događaji u Španiji su možda najbolji primer dvostrukih aršina i licemerja svetske politike, poručio predsednik Srbije posle susreta sa svojim grčkim kolegom. – Pavlopulos: ovo su kritični i presudni trenuci za Evropu. Kako u Kataloniji ne važi… »

Evropska komisija: Referendum u Kataloniji je neustavan, a poređenje sa Kosovom nije na mestu

Blic 02.10.2017
Evropska komisija, koja je referendum u Kataloniji proglasila neustavnim, tvrdi da slučaj te španske pokrajine i Kosova i Metohije "nisu uporedivi", jer Španija država članica Evropske unije. - Kada je priznanje Kosova u pitanju, to je bio vrlo… »

Vučić i Pavlopulos: Izuzetni, bratski odnosi Srbije i Grčke

N1 Info 02.10.2017
Predsednici Srbije i Grčke, Aleksandar Vučić i Prokopis Pavlopulos izjavili su se da dve zemlje imaju prijateljske odnose bez otvorenih pitanja, da Atina podržava teritorijalni integritet i evropski put Srbije i založili se za što skorije… »

Mihajlović: U SNS još nismo razgovarali o spajanju gradskih i parlamentarnih izbora

Beta 02.10.2017
Potpredsednica Vlade Srbije i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović izjavila je danas da u toj u stranci još nije razgovarano o mogućnosti spajanja gradskih i parlamentarnih izbora. "To je mesto na kome treba o tome najpre… »

Brnabić: Vlada se ne plaši vanrednih izbora

Mondo 02.10.2017
Premijerka Ana Brnabić o eventualnom održavanju vanrednih parlamentarnih izbora i odnosu Srbije prema referendumu u Kataloniji... Foto: Tanjug/Rade Prelić Premijerka Srbije otvorila je danas u Novom Sadu Centar digitalne poljoprivrede na Institutu… »

Dačić: Protest Hrvatske besmislen i sulud, uložićemo demarš

RTS 02.10.2017
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da protest Hrvatske povodom podizanja spomenika Milanu Tepiću u Beogradu deluje besmisleno, tragikomično i suludo. Ivica Dačić je istakao da je sramno kada zvaničnici Hrvatske, koji, kaže, veličaju… »

Čanak u Kataloniji: Važno da vidimo referendum

N1 Info 02.10.2017
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastao se s predsednicom katalonskog parlamenta, Karme Forkadel, s kojom je, kako kaže, razgovarao o budućim potezima katalonskih vlasti. Prema njegovim rečima, bilo mu je važno da kao narodni… »

Beograd pita EK: Koliko ima međunarodnih prava

RTV 02.10.2017
BEOGRAD - Predsednik i Vlada Srbije obratiće se Evropskoj komisiji, povodom stava da se slučajevi Katalonije i Kosova ne mogu porediti, pismom u kojem će tražiti odgovor na niz pitanja s tim u vezi, a pre svega - da li za EU važi jedno međunarodno… »

Haradinaj obećao građanima Srbije državljanstvo i pasoš Kosova

Vesti online 02.10.2017
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj obećao je Albancima s juga Srbije da će uskoro moći da dobiju državljanstvo i pasoše Kosova. To je objavila preševska agencija na albanskom jeziku Preševa jone. Istu informaciju objavio je pre par dana na svom… »

Pavlopulos: Put Srbije prema Evropi otvoren

Beta 02.10.2017
Put Srbije prema Evropi je otvoren, izjavio je danas u Beogradu grčki predsednik Prokopis Pavlopulos. Posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Pavlopulos je rekao da Grčka, koja je u Evropskoj uniji tolike godine, spremna da pruži… »