Politika arhiva vesti 02.10.2017

Dve najomraženije takmičarke sinoć ušle u "Zadrugu", tuče i svađe su zagarantovane!

Press 02.10.2017
Njih dve će mnogima pomrsiti konce u rijalitiju. Foto: Printscreen Uoči žurke, sinoć je u "Zadrugu" trebalo da uđu dve verovatno najomraženije učesnice rijalitija Smilja Janković i Ljuba Pantović. One će definitivno izazvati pravu pometnju među… »

EK: Nelegalno, ali Kosovo i Katalonija nisu za poređenje

RTS 02.10.2017
Evropska komisija, koja je referendum u Kataloniji proglasila neustavnim, tvrdi da slučaj te španske pokrajine i slučaj Kosova i Metohije "nisu uporedivi", jer je "Španija država članica" Evropske unije. "Kada je priznanje Kosova u pitanju, to je… »

Vučić: Zahvalnost Grčkoj na podršci, raste razmena dve zemlje

Politika 02.10.2017
Pavloupulos: Podrška Srbiji, stvoriti jugoistočni krak EU. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je zamolio je danas grčkog predsednika Prokopiusa Pavlopulosa da naredni sastanak Visokog saveta za saradnju bude održan što pre, da bude u Beogradu… »

Mihajlović: U SNS još nije razgovorano o eventualnom spajanju izbora

Politika 02.10.2017
Srbiji potrebni migovi,ne spremamo se za rat.- Mi realizujemo budžet, kasne druga ministarstva, kaže ministarka. Potpredsednica vlade i član Predsedništva SNS Zorana Mihajlović je izavila danas da unutar SNS još nije bilo razgovora o potencijalnom… »

Brnabić: Vlada Srbije se ne plaši eventualnih vanrednih parlamentarnih izbora

Novi magazin 02.10.2017
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Novom Sadu da se Vlada Srbije ne plaši eventualnih vanrednih parlamentarnih izbora. Ana Brnabić je ocenila da je Vlada koju predvodi "radila dobro u prvih 100 dana mandata". "Veoma sam… »

Dačić: Protest Hrvatske besmislen, tragikomičan, sulud

B92 02.10.2017
Ženeva -- Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da protest Hrvatske povodom podizanja spomenika Milanu Tepiću deluje besmisleno, tragikomično i suludo. On je naveo da će Ministarstvo uložiti demarš hrvatskoj ambasadi zbog tog licemernog… »

Čanak i Kostreš posetili parlament Katalonije

RTV 02.10.2017
NOVI SAD - Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine na čelu sa predsednikom stranke Nenadom Čankom, koja boravi u Barseloni, sastala se danas sa predsednicom Parlamenta Katalonije Karme Forcadel. Obe strane izrazile su uverenje da je referendum jedan… »

Beograd pita EK: Koliko ima međunarodnih prava

RTV 02.10.2017
BEOGRAD - Predsednik i Vlada Srbije obratiće se Evropskoj komisiji, povodom stava da se slučajevi Katalonije i Kosova ne mogu porediti, pismom u kojem će tražiti odgovor na niz pitanja s tim u vezi, a pre svega - da li za EU važi jedno međunarodno… »

Haradinaj štampa pasoše za Preševo, Bujanovac...

Mondo 02.10.2017
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je danas tokom susreta s predstavnicima Albanaca u Preševu i Bujanovcu najavio da će se založiti za "regulisanje kosovskog državljanstava" za Albance koji žive u "istočnom Kosovu". Foto: Tanjug/STR/bk To je naziv… »

Pavlopulos: Put Srbije prema Evropi otvoren

Beta 02.10.2017
Put Srbije prema Evropi je otvoren, izjavio je danas u Beogradu grčki predsednik Prokopis Pavlopulos. Posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Pavlopulos je rekao da Grčka, koja je u Evropskoj uniji tolike godine, spremna da pruži… »