Nauka & Tehnologija arhiva vesti 02.10.2017

Trojici Amerikanaca Nobelova nagrada za medicinu

Noizz 02.10.2017
Džefri Hol, Majkl Rosbaš i Majkl Jang nagrađeni su Nobelovom nagradom za medicinu za otkriće mehanizama biološkog sata, preneli su strani mediji. Hol, Rosbaš i Jang su zajedno dobili nagradu. O dodeli Nobelovih nagrada iz oblasti psihologije i… »

Zašto je loše da pametan telefon zameni ključ automobila

Nova energija 02.10.2017
Dok Bavarska industrija motora (BMV) smatra da je ključ za vrata automobila i za pokretanje motora stvar prošlosti, specijalizovani američki auto-sajt „Best rajd“, ima oprečan stav – da „ključ zaslužuje dužno poštovanje i nadamo se da će… »

ASUS najavljuje Z370 seriju matičnih ploča

Benchmark 02.10.2017
Saopštenje za javnost Sa dolaskom Intel Core procesora osme generacije dolaze i nove konzumerski orijentisane matične ploče. Poznati pod imenom Coffee Lake, novi procesori donose veći broj jezgara, više keš memorije i veći radni takt. Neće samo… »

Nebojša Krstić gost Novog dana

N1 Info 02.10.2017
Marketinški stučnjak Nebojša Krstić govoriće u temi jutra Novog dana TV N1, u utorak 3. oktobra, o svojim planovima na RTS-u nakon što je imenovan za člana Upravnog odbora javnog servisa. Savet Regulatornog tela za elektronske medije izabrao je… »

Ova aplikacija će vas učiniti pametnijim

Nova energija 02.10.2017
Virtuelna stvarnost ušla je na velika vrata u svakodnevni život. Sve je više aplikacija koje koriste ovaj sistem kako bi nam olakšale vizualizaciju stvari u prostoru ili pomogle da stvorimo nešto novo. Ipak, aplikacija Smartify ima potpuno drugačiji… »

Poslovna komunikacija i pr: Sta se sme, a šta ne?

Mondo 02.10.2017
Znanje, saveti i vrednosti koje dele neprocenjivi su i NetWorking Day - Poslovni susreti omogućuju da ih čujemo i upoznamo. Networking Day je koncept poslovnih susreta namenjen podršci privrednicima i preduzetnicima širom Srbije u cilju proširenja… »

4 Stvari koje Srbija mora da uradi da bi ušla u Evropsku uniju

Press 02.10.2017
Od ta četiri ključna poglavlja, tri su otvorena i verovatno će poslednja biti i zatvorena, dok je jedno još uvek na čekanju. Foto: Promo Iako se čini kao beskrajno dug i prilično birokratski put Srbije ka Evropskoj uniji je definisan u primeni… »

NASA pokušala da ubedi repera da je Zemlja okrugla

B92 02.10.2017
Astronauti Agencije NASA pokušali su da razuvere repera Boba (B.O.B), koji prikuplja novac za lansiranje satelita kako bi dokazao da je Zemlja ravna. Prvi se oglasio Teri Virts, koji je bio u svemiru dva puta. "Mogu da mu uštedim mnogo novca. Zemlja je… »

Mark Zukerberg zatražio oprost od svih koje je povredio

BK TV 02.10.2017
Pokajanje. Osnivač Fejsbuka Mark Zakerbeg zatražio je oproštaj zbog načina na koje je njegov rad korišćen na objavama na Fejsbuku napisanim uoči završetka jednog od najvažnijih praznika među Jevrejima, Jom kipura - dana pokajanja, praštanja i… »

Spektakl u Beču: Teslin vremeplov obasjao austrijsku prestonicu (foto)

Telegraf 02.10.2017
Fasada Tehničkog univerziteta na Karlsplacu poslužila je veštom mladom umetniku Dušanu Jovoviću kao platno da "oslika" i dočara život i delo Nikole Tesle kroz ovaj audio-vizuelni spektakl. M:tel Austria, najmlađa članica Telekom Srbija grupe… »