Vojvodina arhiva vesti 02.10.2017

Katalonska vlada: Za nezavisnost glasalo 90 posto izašlih birača

Sandžak press 02.10.2017
Za nezavisnost Katalonije glasalo je više od dva miliona glasača, tvrdi katalonska vlada. Katalonska vlada je objavila da je na nedjeljni referendum o nezavisnosti Katalonije izašlo gotovo 2,26 miliona birača, od čega ih je 90 posto glasalo za… »

Kreće rekonstrukcija parking mesta duž Bulevara oslobođenja

Moj Novi Sad 02.10.2017
Nakon finansijske konsolidacije, vraćenih dugovanja, racionalizacije potrošnje, novosadsko JKP "Parking servis" polako dolazi u situaciju da iz sopstvenih sredstava može da finansira uređenje pojedinih prostora u gradu, kako bi se na taj način… »

Brnabić: Vlada Srbije se ne plaši vanrednih parlamentarnih izbora

Telegraf 02.10.2017
Meni je potpuno u redu da, ukoliko postoji bilo kakva potreba, mi stavimo na probu zadovoljstvo naroda našim radom, mislim da je to potpuno legitimno, rekla je Brnabić. Premijerka Ana Brnabić otvorila je danas u Novom Sadu Centar digitalne… »

Svečani prijem brucoša Ekonomskog fakulteta

Subotica.com 02.10.2017
Početak nove školske godine, Ekonomski fakultet u Subotici obeležio je svečanim prijemom brucoša u amfiteatru fakulteta. Najmlađim studentima dobrodošlicu su poželeli dekan, profesori, stručni saradnici i zaposleni na fakultetu. Ove godine… »

Predstavnici PKV i javnih preduzeća u Konstanci

RTV 02.10.2017
KONSTANCA - Predstavnici Privredne Komore Vojvodine i više javnih preduzeća iz pokrajine, borave u rumunskom gradu Konstanca, gde će naredna dva dana razmeniti iskustva sa privrednicima tog grada. Tom prilikom sastali su se sa predstavnicima… »

Mesečni horoskop za oktobar 2017.

Moj Novi Sad 02.10.2017
Pogledajte šta za vas zvezde predviđaju u oktobru na polju ljubavi, poslovnom planu i po pitanju zdravlja. Ovan Ljubav Ako ste zauzeti, prva polovina oktobra vam je dosta promenljiva kada su emotivni odnosi u pitanju. Mars, vaš vladar I Venera… »

Prst na kom nosite prsten govori o vašem karakteru

Moj Novi Sad 02.10.2017
Prst koji ste izabrali da na njega stavite prsten govori o vama mnogo više nego što ste mislili - o vašem karakteru, ali i željama. Ako prstenje nosite na više različitih prstiju, na primer, to znači da vaša ličnost ima kombinaciju različitih… »

Meštani Alibegovca i Karagača bez vode

RTV 02.10.2017
PETROVARADIN - Meštani naselja Alibegovac i velika Karagača, u blizini Petrovaradina, nekoliko decenija nemaju izgrađenu vodovodnu mrežu, što posebno otežava život porodicama sa decom i starim ljudima. Za vodu u Alibegovcu i Karagači, ljudi se… »

Parada nošnji, nakita i oglavlja od četvrtka u Novom Sadu i Futogu

Dnevnik 02.10.2017
Festival nošnji, nakita i oglavlja „Biserna grana” održaće se od 5. do 8. oktobra u Novom Sadu i Futogu. Program festivala sadrži defile učesnika glavnim ulicama grada, reviju nošnji, večernji koncert etno-muzike, kao i tri izložbe. Prvog dana… »

Parfemi i toaletne vode puni hemikalija i štetni po zdravlje

Moj Novi Sad 02.10.2017
Premda vaš parfem ili dezodorans čarobno mirišu, vrlo je verovatno da su prepuni hemikalija i toksičnih sastojaka koji mogu biti vrlo štetni za zdravlje. Svaka treća osoba povremeno zbog osetljivosti na sastojke parfema doživi simptome poput… »