Vojvodina arhiva vesti 02.10.2017

Razlozi zbog kojih treba da jedete kruške

Moj Novi Sad 02.10.2017
Ovo voće prirodan je izvor energije, jer sadrži monosaharide, fruktozu i glukozu, kao i levulozu Kruška, sočno i slatko voće, idealna je namirnica za osobe izložene stresu i užurbanom stilu života. Prirodan su izvor energije, jer sadrže znatne… »

Festival NOA - organizovano stručno vođenje kroz izložbu

RTV 02.10.2017
NOVI SAD - Jedna od glavnih misija festivala NOA je približavanje savremene umetnosti građanima. Iz tog razloga, istoričarka umetnosti Jelena Milosavljević održala je stručno vođenje kroz izložbu "Savremeni narativ na papiru" koja je postavljena u… »

Koji su smerovi na FTN najperspektivniji?

RTV 02.10.2017
NOVI SAD - Da je posle završenog Fakulteta tehničkih nauka najlakše naći posao, već je postalo ustaljeno mišljenje. Tu priču potvrđuje i veliki broj svršenih studenata koji odmah po završetku nekog od smerova na tom fakultetu nađu zaposlenje u… »

Junetina s ražnja nestala pre sumraka u Bečeju

Dnevnik 02.10.2017
BEČEJ: Najmlađe bečejsko Udruženje građana „Zavičaj“ imalo je uspešnu promociju. Kraj Dudare u naselju Šištak okupilo se par hiljada ljudi, kojima je ponuđeno da se zabave uz specifičan muzički program. Atrakcija je bio ražanj na kom su… »

Trinaest ljudi osumnjičeno za dilovanje droge

Moj Novi Sad 02.10.2017
Policija će podneti krivične prijave protiv trinaest osoba, zbog sumnje da su neovlašćeno držali opojnu drogu.… »

Sudbina preduzeća Taraš rešava se krajem meseca

Dnevnik 02.10.2017
TARAŠ: Sudija Privrednog suda u Zrenjaninu Aleksandar Stoiljkovski zakazao je za 24. oktobar ročište na kojem će se raspravljati o unapred pripremljenom planu reorganizacije za preduzeće „Taraš“ doo. O planu je trebalo da se raspravlja još… »

Dani evropske baštine održani u Kikindi

Dnevnik 02.10.2017
KIKINDA: Pod sloganom „Kulturno nasleđe i priroda” u Kikindi je održana centralna manifestacija „Dani evropske baštine”, a najveći grad na severu Banata odabran je jer zaista ima bogato kulturno i istorijsko nasleđe i veliki broj prirodnih… »

Nacionalna nedelja dojenja

Subotica.com 02.10.2017
Pod sloganom „Podržimo dojenje“, četrdeseta nedelja u godini što simbolično predstavlja trajanje trudnoće, obeležava se kao Nacionalna nedelja dojenja. Cilj Nedelje dojenja je da ojača društvenu svest o značaju i prednostima dojenja, obezbedi… »

Delegacija LSV posetila Parlament Katalonije

Beta 02.10.2017
Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine, predvodjena predsednikom stranke Nenadom Čankom, sastala se danas s predsednicom Parlamenta Katalonije Karme Forcadel i osudili "prekomernu upotrebu sile prema mirnim gradjanima Katalonije". Obe strane izrazile… »

OŠ "Jovan Mikić" dobila novi sportski teren

Subotica.com 02.10.2017
U OŠ "Jovan Mikić" danas je otvoren obnovljen sportski teren, koji će đacima koristiti za nastavu fizičkog, a svim meštanima Kertvaroša za rekreaciju. U obnovu terena koji je sada prekriven tartan podlogom uloženo je 2,45 miliona dinara, a radove… »