Vojvodina arhiva vesti 02.10.2017

Oprema se industrijska zona u Novom Miloševu

Dnevnik 02.10.2017
NOVI BEČEJ: Na teritoriji opštine Novi Bečej u 2017. godini aktivno se gradilo, a pored fekalne kanalizacije u dužini od 3.5 kilometra, dosta se uradilo i na putnoj infrastrukturi, odnosno redovnom održavanju kolovoza u naseljenim mestima. Po rečima… »

Isključenja struje za 3. oktobar (utorak)

Subotica.com 02.10.2017
Zbog radova na elektroenergetskom sistemu, jedan broj ulica u okolnim prigradskim naseljima biće privremeno isključen sa elektro mreže. U slučaju loših vremenskih prilika radovi se odlažu. Elektrodistribucija "Subotica" obaveštava javnost da će… »

Izabrane pesme Žužane Gaze "Dunavske kocke"

RTV 02.10.2017
NOVI SAD - Vojvođanski izdavač Nenad Šaponja osnivač "gore" jedan je od retkih koji ima specijalizovanu ediciju "Arijel" za poeziju u kojoj je upravo objavio odabrane pesme Žužane Gaze "Dunavske kocke". Pesme pisane na nemačkom jeziku na srpski je… »

Iz Novog Sada 200 medicinskih sestara otišlo u Nemačku

Dnevnik 02.10.2017
U Novom Sadu na kraju avgusta ove godine bilo je 17.919 nezaposlenih sugrađana, što je 17,38 odsto manje u odnosu na isti mesec lane. U ukupnom broju, žene učestvuju s 56,39 procenata. Kako navode Nacionalnoj službi za zapošljavanje (NSZ), najviše… »

Kovin bez autobuskog prevoza ka selima

Dnevnik 02.10.2017
KOVIN: Puna tri meseca u kovinskoj opštini nema autobuskog prevoza prema selima. U poslednjih pola veka Kovin nije imao nepovoljniju situaciju u javnom prevozu nego što je to sada slučaj, gledano sa pozicije autobuske povezanosti Kovina sa ostalim… »

Matičar: Arsen i Zarija obradovali Cicmile

Dnevnik 02.10.2017
Blizanci: Sofija i Helena –Jovanke i Dragana Radanovića, Lena i Mirka – Marine i Stevice Grbatinića, Višnja i Dunja – Marine Šušak i Stefana Stojanovića Arsen i Zarija – Itane i Veljka Cicmila Aleksandar i Stefan – Marijane i Miloša… »

Naučnici pronašli najstariji dokaz života na Zemlji

Radio 021 02.10.2017
Postoji mogućnost da su istraživači sa Univerziteta u Tokiju pronašli najstariji dokaz života na Zemlji, drevni fosil star skoro četiri milijarde godina. Istraživači su izrazili uverenje da ostaci grafita pronađenog u drevnim sedimentnim stenama… »

Ujutro mraz, posle toga otopljenje i temperatura do 22 stepena!

Telegraf 02.10.2017
U Podunavlju i u južnom Banatu povremeno i jak jugoistočni vetar. U Srbiji nas ovog jutra očekuje hladno vreme, ponegde sa slabim prizemnim mrazem, a po kotlinama i duž rečnih tokova južne i jugozapadne Srbije sa kratkotrajnom maglom ili niskom… »