Arhiva vesti 03.10.2017

Protesti i generalni štrajk u Kataloniji

Glas Amerike 03.10.2017
Desetine hiljada ljudi protestovale su na ulicama Katalonije, zbog nasilnih akcija španske policije na zabranjenom referendumu o nezavisnosti, koji je održan protekle nedelje. Katalonski radnički sindikati organizovali su i generalni štrajk, zbog… »

Više od 130 dece otrovalo se u školskim kuhinjama

Studio B 03.10.2017
U pet osnovnih škola u Beogradu, 136 učenika otrovalo se hranom, a u Gradskom zavodu za javno zdravlje kažu da deca imaju blažu kliničku sliku i da niko nije zadržan na bolničkom lečenju. Ministarstvo prosvete je preporučilo da se do daljnjeg… »

BIA o privođenju Dragana Kojića Kebe: Nismo pričali o muzici

Nedeljnik 03.10.2017
Razgovor nije imao nikakve veze sa bilo kakvom njegovom pesmom, saopšteno iz Bezbednosno-informativne agencije. Bezbednosno-informativna agencija (BIA) je, povodom medijskih navoda da je pevač Dragan Kojić Keba privođen na informativni razgovor… »

Još dva miga stigla iz Rusije

Politika 03.10.2017
Na aerodrom Batajnica su u popodnevnim časovima stigla još dva miga 29, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu odbrane. Prva dva od ukupno šest migova iz Rusije stigla su juče, a preostala dva će, kako je najavljeno stići do petka u Srbiju. Ministar… »

Ministri obrazložili zakone, sutra rasprava

RTS 03.10.2017
Skupština Srbije posle skoro pet sati, problema sa elektronskim sistemom za glasanje i kvorumom, kao i nekoliko pauza, utvrdila dnevni red prve sednice redovnog jesenjeg zasedanja. Ministri Branko Ružić i Rasim Ljajić obrazložili predloge zakona o… »

SAD proterale 15 kubanskih diplomata

RTV 03.10.2017
VAŠINGTON - SAD su danas proterale 15 kubanskih diplomata, navodeći da Havana nije zaštitila američke diplomate od misterioznih zvučnih napada, prenosi Bi-Bi-Si. Navodi se da je kubanskom diplomatskom osoblju dat rok od sedam dana da napuste… »

Stigle dve ponude za kupovinu Galenike

Gde investirati 03.10.2017
Za kupovinu Galenike stigle su dve ponude do isteka tenderskog roka, ali će se razmatrati i ponude koje su do tada poslate poštom, rečeno je u Vladi Srbije. Tendersku dokumentaciju za kupovinu 93,7 odsto kapitala Galenike otkupilo je devet kompanija… »

Dačić: Licemeri iz EU podržavali su Kosovo jer su hteli slabu Srbiju – neće im poći za rukom

Pravda 03.10.2017
Na primeru Kosova je rečeno "mogući su jednostrani potezi i onda ćete zavisiti od naklonosti velikih sila" – tu nema međunarodnog prava, to je politika sile, poručuje šef srpske diplomatije Ivica Dačić. Reakcije EU i zemalja članica na… »

Bejl zbog povrede ne igra protiv Gruzije i Irske

Večernje novosti 03.10.2017
Napadač Real Madrida povredio je list prošlog utorka protiv Borusije u Dortmundu u utakmici Lige šampiona zbog čega je propustio meč protiv Espanjola u španskom prvenstvu. Najbolji velški fudbaler Geret Bejl zbog povrede neće biti u sastavu… »

Vapaj dečaka preživelog u udesu: Bako, vodi me kod mame i seke!

Kurir 03.10.2017
PROKUPLJE - Bako, vodi me kući, neću da ostanem u bolnici, a tati su se pokvarila kola. Vodi me kod mame i seke - ponavlja A. Lj. (3), čije su majka Jovana i sestrica Dunja, stara osam meseci, nastradale u subotu u nesreći kod Aleksinca koju je… »