Arhiva vesti 04.10.2017

Katalonija u ponedeljak proglašava nezavisnost?

Večernje novosti 04.10.2017
Za 9. oktobar se najavljuje zasedanje regionalnog Parlamenta u Barseloni, savezna vlada odbija razgovore. Madrid izjavljuje da ima spreman odgovor na proglašenje "Republike Katalonije" BARSELONA SPECIJALNO ZA „NOVOSTI“ KATALONIJA je u iščekivanju… »

Mihajlović: Srbija će gradnjom autoputa od Niša do Prištine izaći i na albanske luke!

Pravda 04.10.2017
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajović izjavila je da će izgradnja prve deonice autoputa Niš-Merdare-Priština, od Niša do Pločnika, prema planu Vlade Srbije i Evropske investicione banke (EIB) početi sledeće… »

Ružić: Direktor akademije će se birati na konkursu, nema partijskog zapošljavanja

Beta 04.10.2017
Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je danas da će direktor Nacionalne akademije biti biran na konkursu i da nema govora o proizvoljnom ili  partijskom zapošljavanju. "Nacionalnom akademijom rukovodi direktor koji… »

Naši vežbaju za "migove" Ruski "Top Gan" baza za trening srpskih pilota (foto)

Večernje novosti 04.10.2017
Grupa avijatičara Vojske Srbije na zajedničkoj vežbi sa pilotima vazduhoplovstva Rusije. Na batajnički aerodrom danas isporučena dva dvoseda, ključna za obuku u Srbiji. PILOTI srpskog Ratnog vazduhoplovstva i njihove ruske kolege u avio-bazi… »

Stafilokoka uzrok trovanja dece u školama

RTS 04.10.2017
Uzročnik trovanja 149 đaka u šest beogradskih osnovnih škola je stafilokokni enterotoksin, potvrđeno je RTS-u u laboratoriji Gradskog zavoda za javno zdravlje. U tim školama na jelovniku su bile špagete bolonjeze firme za proizvodnju i dostavu… »

Antić: Butite mirni, ruski gas potpuno siguran

B92 04.10.2017
Beograd -- Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da građani mogu da budu mirni, jer će snabdevanje Srbije ruskim gasom biti potpuno sigurno. On je istakao i da će od iduće godine početi radovi na proširenju skladišta Banatski… »

Stiglo svih šest ruskih "migova 29"

RTV 04.10.2017
BEOGRAD - Poslednja dva od ukupno šest migova 29 dopremljena su danas iz Rusije na aerodrom na Batajnici, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu odbrane. Prvi par aviona stigao je u ponedeljak, juče su stigla još dva i sa današnjim avionima kompletirana je… »

Nobelova nagrada za hemiju trojici naučnika za razvoj elektronske mikroskopije

Radio 021 04.10.2017
Nobelova nagrada za hemiju za 2017. godinu je dodeljena trojici naučnika za razvoj efikasne metode za generisanje trodimezionalnih slika molekula života, metode koja uvodi biohemiju u novu eru, saopštila je danas Švedska kraljevska akademija nauke u… »

Ubica u Las Vegasu sve snimao kamerama (VIDEO)

Danas 04.10.2017
Policija je objavila nove detalje o pucnjavi u Las Vegasu, kada je Stiven Pedok u nedelju uveče na koncertu na otvorenom pucao sa 32. sprata hotela i tom prilikom ubio 58 osoba i ranio preko 500. Mediji prenose da je snimak koji je objavila policija… »

MUP i BIA zaplenili 32 kilograma marihuane

Politika 04.10.2017
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, zaplenili su oko 32 kilograma marihuane i uhapsili dve osobe osumnjičene da su izvršile krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u… »