Automobili arhiva vesti 05.10.2017

0-400-0 km/h: Može li Koenigsegg da nadmaši Bugatti?

B92 05.10.2017
Bugatti Chiron nedavno je postavio svetski rekord u ubrzanju iz mesta do 400 km/h, i ponovnom zaustavljanju, za šta mu je bilo dovoljno 41,96 s. Međutim, Koenigsegg sada nagoveštava da je njegov model Agera RS možda uspeo da nadmaši ovaj rezultat… »

Da li ste nekada zaboravili dete u automobilu? Hyundai ima rešenje

Auto blog 05.10.2017
Novi sistem proverava, da li je posle zaključavanja automobila neko ostao na zadnjim sedištima. Cilj inženjera bio je da spreče eventualno zaključavanje deteta u vozilu, što može biti posebno opasno pri visokim temperaturama. Hyundai nam… »

Sukob čelnika Volkswagena i Škode

Auto blog 05.10.2017
Vodeći ljudi Volkswagena, kao i snažni radnički sindikati insistiraju na premeštanju proizvodnje određenih Škodinih modela Škodin sve veći uspeh očigledno ne prija mnogo zaposlenima u samom Volkswagenu. Jedan neimenovani zvaničnik grupe u… »

"Za 10 godina biće 10 miliona Tesla vozila na ulicama"

Auto blog 05.10.2017
Ovu optimističnu prognozu objavila je američka investiciona banka Morgan Stenli. Analitičar u Morgan Stenliju, Adam Džonas, predstavio je globalnu projekciju rasta broja Teslinih električnih automobila na putevima zaključno sa 2040. godinom. Prema… »

Prepravljaju savremeni Porsche u retro kopiju

Vesti online 05.10.2017
Zahvaljujući američkoj kompaniji Stärke, zaljubljenici u klasični Porsche Speedster iz 1950-tih imaće priliku da uživaju u modernoj replici ovog ikoničnog automobila. Ova firma sa sedištem u Arizoni predstavila je kopiju čuvenog sportskog modela… »

I to se dešava:Pijani biciklista udario samovozeći auto

B92 05.10.2017
Sve više auto-kompanija testira prototipove "automobila bez vozača" na javnim saobraćajnicama, pa je neminovno da se ponekom od test vozila dogodi saobraćajna nezgoda. Budućnost pripada samovozećim automobilima, ali pre toga očekuje nas period… »

Prodaja automobila u Velikoj Britaniji u septembru manja za 9,3 odsto

Auto blog 05.10.2017
Kako prenosi Tanjug, prodaja automobila u Velikoj Britaniji pala je u septembru za 9,3 procenta. To je šesti uzastopni mesečni pad prodaje, što je povećalo realnu opasnost da broj registracija novih automobila u Britaniji zabeleži prvi godišnji… »

Lexus preskače plug-in hibride, pogon će biti na struju i vodonik

Auto blog 05.10.2017
Toyotin premium brend Lexus ima nešto drugačiji pogled na sadašnjost i budućnost pogonskih sklopova u automobilima. Japanci su odlučili da potpuno preskoče plug-in hibride i sve svoje resurse će preusmeriti na električna vozila i ona s pogonom na… »

Renault radi na još jednom SUV-u

Auto blog 05.10.2017
Čelnici Renaulta su pre tačno godinu dana objavili da će uložiti 600 miliona evra u fabriku u Valjadolidu jer imaju plan da proizvode još jedan automobil. Francuzi su sada otkrili da će Captur dobiti brata, odnosno Renault će proizvesti još jedan… »

Audi Sport potvrdio pet noviteta do 2020.

Auto blog 05.10.2017
Ne tako davno Audi Sport, ranije poznat kao Quattro GmbH je u istom trenutku kupcima nudio tek jedan ili dva modela, ali to je već sada drugačije, a u skoroj budućnosti toga se više nećemo ni sećati. Naime, Staphan Winkelmann, šef Audi Sporta… »