Balkan arhiva vesti 05.10.2017

Hrvatska zabranila ubijanje napuštenih životinja

Radio 021 05.10.2017
Hrvatski sabor je izglasao Zakon o zaštiti životinja kojim se zabranjuje ubijanje napuštenih životinja. Javnosti najzanimljivija odredba novog zakona je zabrana ubijanja napuštenih životinja i osnivanje najmanje jednog "no kill" skloništa na… »

Nemački mediji opleli po Hrvatima: Hrvatska je najveća svađalica, u sporu su sa svim komšijama!

Kurir 05.10.2017
Pod naslovom "Hrvatska je svađalica u komšiluku", Dojče vele prenosi pisanje nemačke štampe koja konstatuje da zvanični Zagreb ima granične sporove sa četiri bivše jugoslovenske republike - Slovenijom, Srbjom, Crnom Gorom i BiH - a rešenja se ne… »

Dodik: Ne propustiti nijedan trenutak da obezbedimo status

RTS 05.10.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srbi ne smeju da propuste nijedan trenutak da obezbede svoj status političkim sredstvima, vodeći računa o očuvanju mira i stabilnosti. Dodik je novinarima u Zvorniku rekao da Srbi kao narod… »

CG: U radovima u tunelu poginuo kineski državljanin

B92 05.10.2017
Podgorica -- Jedan kineski državljanin je poginuo, a drugi je povređen prilikom radova na auto-putu Bar-Boljare u Crnoj Gori. Nesreća se dogodila u tunelu Klopot, prenela je Televizija Crne Gore. Uviđaj i identifikacija stradalih je u toku, a drugi… »

Godišnjica petooktobarskih promena u Srbiji

Slobodna Evropa 05.10.2017
Danas se navršava 17 godina od velikih demonstracija u Beogradu kojima je 5. oktobra 2000. okončana vladavina Slobodana Miloševića. Prema najavama, lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac, obratiće se u podne ispred glavnog ulaza u Skupštinu… »

Kraj drame u Tesliću: Muškarac odustao od namere da se ubije, sišao s drveta u parku

Blic 05.10.2017
Muškarac E.H. (32), koji se juče popodne popeo na drvo u parku u Tesliću, konačno je odustao od svoje namere da se ubije i sišao je sa stabla. Prema našim saznanjima nije povređen, a u toku su razgovori s njim posle čega će biti pregledan u… »

Ko ne bi poželeo da ga uhapsi! Stanija za Noć veštica u kostimu opasne policajke, a kad se okrenula i pokazala golu guzu…

Press 05.10.2017
- Neko za hapšenje? - obratila se Stanija Dobrojević obožavaocima na Instagramu. Foto: Instagram Kao i svake godine, Stanija Dobrojević se i na izmaku ovog oktobra pripremila za čuveni Halloween, odnosno Noć veštica, koji se u Americi tradicionalno… »

Zatvorska kazna za ustaški pozdrav "Za dom spremni!"?

Vesti online 05.10.2017
Klub poslanika Istarskog demokratskog sabora (IDS), Primorsko-goranskog saveza (PGS) i Liste za Rijeku (RI) u Hrvatskom saboru predstaviće danas Predlog zakona kojim se zabranjuje i kažnjava korišćenje ustaškog pozdrava "Za dom spremni!". Ovaj… »

Ustavni sud suspendovao sednicu katalanskog parlamenta

Slobodna Evropa 05.10.2017
Ustavni sud u Španiji suspendovao je održavanje sednice katalonskog parlamenta, na kojoj je u ponedeljak, 9. oktobra, trebalo da bude jednostrano proglašena nezavisnost Katalonije, preneli su španski mediji. Oni javljaju da je odluka doneta na zahtev… »

Teška nesreća: Voz udario kamion, dve osobe povređene!

BK TV 05.10.2017
Strašno! Dve osobe povređene su juče na pružnom prelazu u mestu Cigulje, u opštini Živinice, kada je voz udario u kamion. Povređeni su vozač kamiona "Iveco" I.F. (40), iz Tuzle i njegov suvozač inicijala M.M. (48), saopšteno je danas iz… »