Beograd arhiva vesti 05.10.2017

Jedna osoba stradala u požaru u centru Beograda

N1 Info 05.10.2017
Jedna osoba je izgubila život u požaru koji je izbio u Bulevaru despota Stefana u Beogradu. Iz Komandno operativnog centra je saopšteno da je požar ugašen. "Samo smo konstatovali smrt, ali nije još uvek poznato da li je lice preminulo zbog posledica… »

Vesić: Čišćenje "divlje" pijace

Danas 05.10.2017
Grad Beograd organizovaće akciju čišćenja prostora preko puta Otvorenog tržnog centra na Novom Beogradu u ponedeljak, 9. oktobra, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić i najavio da će na tom prostoru na proleće naredne godine početi… »

Noć u Beogradu: Mlada žena (31) povređena u saobraćajki na Petlovom brdu

Kurir 05.10.2017
BEOGRAD - Jedna osoba povređena je tokom noći u saobraćajnoj nesreći na Petlovom brdu. Kako je rekla portparol Hitne pomoći Nada Macura, nesreća se dogodila u 21.57 časova na uglu Rasinske ulice i Milorada Draškovića, a povređena žena, starosti… »

Trovanje đaka u beogradskim školama: Tužilaštvo traži pritvor od 30 dana za vlasnika keteringa

Telegraf 05.10.2017
Paunović je uhapšen u utorak uveče, nakon što su inspektori zapečatili prostorije njegove firme. Branislav Paunović, vlasnik firme "Ketering end bejk" koji je uhapšen zbog sumnje da se 149 đaka iz šest osnovnih škola otrovalo špagetama koje im… »

Novogodišnja najezda sa alpa: Slovenci već počeli da rezervišu mesta za doček 2018. u Beogradu!

Kurir 05.10.2017
BEOGRAD - Slovenci su već počeli sa rezervisanjem novogodišnjih aranžmana u srpskoj prestonici, pa nema sumnje da će ih na hiljade i hiljade, baš kao i prethodnih godina, 1. januar dočekati u Beogradu. Jedna od turističkih agencija nudi… »

Svetski kongres perinatalne medicine dovodi 2.000 ljudi u Beograd

Blic 05.10.2017
Svetski kongres perinatalne medicine biće održan u Beogradu od 26. do 29. oktobra, i okupiće 2.000 najeminentnijih stručnjaka iz celog sveta. – Ovaj skup pokazuje da je Beograd regionalni centar kongresnog turizma, ali i turizma uopšte. Za prvih… »

Građanima sa oštećenim sluhom u Surčinu olakšana dostupnost informacija

Blic 04.10.2017
U okviru svečanosti "Moja opština – mesto za sve", pušten je u rad Indukcioni sistem za amplifikaciju govora za građane sa oštećenjem sluha, u realizaciji Beogradskog centra za osobe sa invaliditetom. Time se opština Surčin svrstala među prve… »

Pronađen mrtav muškarac (30): Dovezao se kolima, parkirao na Zrenjaninskom putu i obesio

Blic 05.10.2017
Obešeno telo muškarca (30) pronađeno je danas oko 11.20 sati na Zrenjaninskom putu kod skretanja za Kovilovo. Kako je potvrdila potparolka Hitne pomoći, Nada Macura, lekari koji su izašli na teren mogli su samo da konstatuju smrt. Kako piše portal… »

Slavite nešto i planirali ste da ispalite vatromet? Obavezno pre toga skoknite u MUP, da vam zabava ne bi presela

Telegraf 05.10.2017
Srbi su se poslednjih godina sa puškaranja i pucanja iz pištolja preorjentisali na vatromet. Jedan od sugrađana je Beokom servisu prijavio vatromet koji je video u nedelju uveče na Dorćolu jer ga je zanimalo kako se i za kakve prilike dodeljuje… »

Blagoslov iz krnjače: Mala Blesing iz Gane je maskota migrantskog kampa, a iza njenog imena krije se dirljiva priča

Blic 05.10.2017
Petomesečna devojčica Blesing za kratko vreme postala je maskota Centra za azil u Krnjači. Ipak, iza najslađeg osmeha i okica krije se tužna priča koja, nažalost, nije usamljena među ovim ljudima koji su morali da pobegnu od rata i beznađa. U… »