Društvo arhiva vesti 05.10.2017

Dačić - 5.oktobar je prevara

Mondo 05.10.2017
Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić ocenio je danas da su događaji 5. oktobra 2000. godine bili "jedna velika prevara". Foto: Printscreen/YouTube Komentarišući 17. godišnjicu petooktobarskih… »

Nino Brajović nije više državni sekretar za informisanje

Politika 05.10.2017
Nino Brajović nije više državni sekretar za informisanje, saznaje Tanjug. U Ministarstvu kulture i informisanja su potvrdili tu informaciju, ali nisu iznosili detalje. Brajović je na tu funkciju postavljen 19. decembra prošle godine. Bio je… »

Energetski sektor potpuno spreman za grejnu sezonu

Politika 05.10.2017
Energetski sektor Srbije je potpuno spreman za predstojeću grejnu sezonu, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Zoran Predić. „Po svim ocenama koje u ministarstvu imamo, energetski sektor je kompletno spreman za… »

Svi zakoni i propisi na samo jednom mestu

Press 05.10.2017
Pravno-informacioni sistem Republike Srbije predstavlja najveću pravnu bazu u Srbiji koja jedina sadrži važeće i zvanične zakone i druge propise u izvornom i tačnom obliku uz mogućnost jednostavnog praćenja izmena i dopuna svakog propisa… »

Vračar: U toku pokušaj iseljenja majke s dvoje dece, ni posle osam sati nema promene

Vesti online 05.10.2017
U beogradskom naselju Vračar policajci pokušavaju da majku sa dvoje dece isele iz stana, a drama traje više od osam sati. Njegoševa ulica na Vračaru je blokirana u oko 12 časova kada su tamo stigle jake policijske snage, veliki broj građana, kao i… »

Prolećni dan, a za vikend i sneg

Mondo 05.10.2017
U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplije, uz slab i umeren vetar, južni i jugozapadni, i s temperaturom do 26 stepeni u većem delu zemlje. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović U planinskim predelima južne i jugozapadne Srbije vetar će povremeno… »

Počele su vojne vežbe, očekujte pozive! Rezervisti spremite se, evo koliko traju!

Kurir 05.10.2017
Vojna vežba, gađanje, medicinska obuka... samo su neke od stvari kojima će se baviti Timočka brigada rezervnog sastava Vojske Srbije u narednom periodu na strelištu Krivul kod Zaječara. Ova, dvonedeljna obuka koja traje već nekoliko dana, a u njoj… »

U Vrbovcu osvanuo grafit "Welcome Kosova UČK"

RTS 05.10.2017
Nadomak Klokota na Kosovu i Metohiji, gde žive Srbi, osvanuo je grafit "Welcome Kosova UČK", što je još jedna u nizu provokacija koja je uznemirila nealbansko stanovništvo tog mesta i obližnje Mogile. Oni smatraju da je reč o zastrašivanju… »

Poverenik traži otklanjanje kontradiktornih zakonskih rešenja

RTV 05.10.2017
BEOGRAD - Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić obratio se Ministarstvu pravde sa zahtevom da to ministarstvo preduzme korake radi otklanjanja nekonzistentnih, međusobno kontradiktornih rešenja u pojedinim zakonima koja su izvor… »

Neistine ometaju istragu

Danas 05.10.2017
Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Srbije demantovala je danas pisanje pojedinih medija u vezi sa pokušajem samoubistva Z. M. (1978) koji se nalazi u pritvoru u Okružnom zatvoru u Beogradu po rešenju Višeg suda u Beogradu… »