Društvo arhiva vesti 05.10.2017

Dačić: 5. oktobar je velika prevara

Beta 05.10.2017
Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić ocenio je danas da su dogadjaji 5. oktobra 2000. godine bili "jedna velika prevara". Komentarišući 17. godišnjicu petooktobarskih demonstracija kojima je… »

Brajović: Ja sam kandidat ministra, sve zavisi od kabineta

B92 05.10.2017
Bivši državni sekretar Nino Brajović kaže da odugovlačenje izbora državog sekretara za informisanje šteti i Ministarstvu kulture i medijskoj reformi. Brajović je za UNS rekao da on tu dužnost ne obavlja od 29. juna ove godine, kada je prestao… »

Toplane spremne za grejnu sezonu, a građani?

RTV 05.10.2017
BEOGRAD, NOVI SAD - Energetski sektor Srbije potpuno je spreman za prestojeću grejnu sezonu, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike, Zoran Predić. Do početka grejne sezone ostalo je nešto više od nedelju dana. U toplanama… »

Svi zakoni i propisi na samo jednom mestu

Press 05.10.2017
Pravno-informacioni sistem Republike Srbije predstavlja najveću pravnu bazu u Srbiji koja jedina sadrži važeće i zvanične zakone i druge propise u izvornom i tačnom obliku uz mogućnost jednostavnog praćenja izmena i dopuna svakog propisa… »

Izvršitelj i policajci iseljavaju majku sa dvoje dece

Radio 021 05.10.2017
U beogradskom naselju Vračar policajci pokušavaju da majku sa dvoje dece isele iz stana. Snežana Petrović je "zaštićeni stanar" u stanu koji se vodi na njenu svekrvu i koji je u postupku restitucije vraćen starim vlasnicima. Novi vlasnik stana je… »

Pred nama je pravi letnji dan, a od petka velika promena: Danas sunčano i do 26, a od sutra kiša i sneg!

Kurir 05.10.2017
BEOGRAD - U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplije, uz slab i umeren vetar, južni i jugozapadni, i s temperaturom do 26 stepeni u većem delu zemlje. U planinskim predelima južne i jugozapadne Srbije vetar će povremeno biti jak,a tokom… »

Obuka rezervista na strelištu Krivul kod Zaječara (foto)

Večernje novosti 05.10.2017
Dvonedeljna obuka je organizovana na osnovu godišnjeg plana pozivanja i obuke lica iz rezervnog sastava, koja su na ratnom rasporedu u Timočkoj brigadi, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Na logorskom prostoru i automatskom strelištu Krivul, kod… »

U Vrbovcu osvanuo grafit "UČK welcome Kosova"

RTV 05.10.2017
PRIŠTINA - U Vrbovcu, nadomak Klokota na Kosovu i Metohiji, gde žive Srbi, osvanuo je grafit "UČK welcome Kosova", što je još jedna u nizu provokacija koja je uznemirila nealbnasko stanovništvo tog mesta i obližnje Mogile. Oni smatraju da je reč o… »

Poverenik: Lekari ne smeju davati zdravstvene podatke pacijenata ni policiji ni tužilaštvu

Blic 05.10.2017
Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić obratio se Ministarstvu pravde sa zahtevom da to ministarstvo preduzme korake radi otklanjanja nekonzistentnih, međusobno kontradiktornih rešenja u pojedinim zakonima koja su izvor dilema u… »

Ministarstvo pravde: Marjanović nije pokušao da se ubije u pritvoru

Dnevnik 05.10.2017
BEOGRAD: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde saopštila je danas da nisu tačni navodi pojedinih medija da je Zoran Marjanović (1978), koji se nalazi u pritvoru u Okružnom zatvoru u Beogradu po rešenju Višeg suda za krivično… »