Izvor: Alo/Društvo arhiva vesti 05.10.2017

Iseljena porodica Petrović: Nemamo gde!

Alo 05.10.2017
U Njegoševoj ulici u Beogradu, ispred broj 65, danas se okupio veliki broj građana kako bi pružili podršku porodici Petrović koje hoće da isele sa dvoje male dece. Nakon 12 sati drame Petrovići napustili stan. Izvršitelji su došli oko 9.30 kako… »

Osnovci drugarici prikupili novac za lekove!

Alo 05.10.2017
U želji da pomognu svojoj drugarici Anđeli Jošić, učenici šestog razreda, njeni drugari iz OŠ "Miloš Gajić" u Amajiću i izdvojenim odeljenjima u Culinama u Donjoj Trešnjici organizovali su niz humanitarnih akcija kako bi prikupili novac za… »

Kongresmeni pozvali Tilersona da podrži Srbiju

Alo 05.10.2017
Grupa od 14 članova Predstavničkog doma američkog Kongresa uputila je pismo državnom sekretaru Reksu Tilersonu u kojem poziva na obnavljanje političke pažnje posvećene Balkanu i dodatnu podršku Srbiji. "Srbija je i najveća zemlja na Balkanu i… »

Njih dvoje će pretrčati Srbiju da skupe novac za Vladino lečenje

Alo 05.10.2017
Pančevci ultramaratonci Željko Zeljković i Ljiljana Tasić početkom novembra će pretrčati čitavu Srbiju kako bi prikupili pomoć za lečenje Vlade Đorđevića. Zeljković je već imao ovakvu humanitarnu akciju, kada je trčao za Vladu od Pančeva… »

Kukuruzno brašno kao mogućnost zarade

Alo 05.10.2017
Peti put zaredom u živopisnom kanjonu reke Vučjanke u klisuri podno planine Kukavica održani su "Dani vodenice", preostalih vodeničara sa juga Srbije. U ovom živopisnom kanjonu reke Vučjanke u leskovačkoj varošici Vučje okupilo se stotinak… »

Prva Parada ponosa u Prištini 10. oktobra

Alo 05.10.2017
U Prištini će 10. oktobra biti održana prva Parada ponosa, javlja danas kosovski list "Koha ditore". Nakon tri šetnje koje su organizovane u protekle tri godine, organizacije koje se zalažu za prava LGBTI zajednice održaće u Prištini prvu Paradu… »

Prekini sa lažima!

Alo 05.10.2017
Sindikat policije i policijskih starešina reagovao je zbog saopštenja Policijskog sindikata Srbije. Saopštenje Sindikata policije i policijskih starešina prenosimo u celini: "Ima li ičega u zemlji Srbiji, a posebno u policiji što valja, po sudu… »

Ovo je Srbija, Vojvodina - nikada!

Alo 05.10.2017
Više od stotinu Novosađana pojavilo se na antiseparatističkom skupu u organizaciji SNP "1389", održanom u tom gradu. Okupljeni su u više navrata uzvikavali: "Novi Sad, Srbija, Vojvodina nikada", a potom su, nakon kratke šetnje kroz centralne gradske… »

Bez besplatne vakcine protiv streptokoka za decu!

Alo 05.10.2017
Iako je cepivo trebalo da se pojavi 1. oktobra u svim domovima zdravlja, roditelji će ga plaćati i narednih pet meseci. Mališanima u Srbiji nije od nedelje, 1. oktobra, obezbeđena 11 besplatna vakcina u obaveznom kalendaru vakcinacije - protiv… »

Zbog poredjenja Kosova i Katalonije teže do ZSO

Alo 05.10.2017
Ništa neočekivano. Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je danas, govoreći o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO), da bi "Kosovo delovalo po mnogim pitanjima, kada bi bilo sigurnije po pitanju svoje perspektive" i da "novi pristup Srbije -… »