Izvor: Benchmark arhiva vesti 05.10.2017

Samsung HMD Odissey predstavlja najnovije Windows iskustvo mešovite realnosti

Benchmark 05.10.2017
Saopštenje za javnost Samsung Electronics predstavio je, u partnerstvu sa kompanijom Microsoft, Samsung HMD Odyssey, najimpresivniji uređaj sa Windows sistemom za sadržaj mešovite stvarnosti (MR) na tržištu. Samsung HMD Odyssey je brzo i lako… »

G.Skill memorije za Intel Coffee Lake platformu

Benchmark 05.10.2017
Kompanija G.Skill je objavila nove Trident Z i Trident Z RGB specifikacije za najnoviju osmu generaciju Intel Core procesora, izgrađenih na Coffee Lake arhitekturi i Z370 čipsetovima. Memorija je proizvedena uz Samsung B-die DDR4 IC-ove visokih… »

Intelova osma generacija Coffee Lake procesora u prodaji

Benchmark 05.10.2017
Intel je danas zvanično počeo sa prodajom svojih Coffee Lake procesora osme generacije, sa povećanim brojem jezgara na Core i7 i Core i5 modelima, kao i novim Z370 čipsetom. Evo modela koji čine Intelovu novu Coffee Lake liniju procesora: Intel Core… »

Firefox od naredne godine ukida Windows XP i Vista podršku

Benchmark 05.10.2017
Korisnici koji i dalje koriste Windows XP ili Windows Vista verzije Microsoftovog operativnog sistema, trebalo bi da znaju da je Mozilla objavila da će od juna 2018. godine prestati da zvanično nudi Firefox podršku za ove dve verzije Windowsa. Mozilla… »

HP Spectre 13 i Spectre x360 laptopovi dobili nadogradnju

Benchmark 05.10.2017
Premijum linija laptopova kompanije HP pod nazivom Spectre dobila je nadogradnju. Pored implementacije nove, osme generacije Intel Core i5 i Core i7 procesora, Spectre 13 je takođe manji, stiže sa tanjim okvirima oko ekrana. Laptop se sada može… »

Novi Assassins Creed: Origins trejler nam otkriva više o poreklu Assasina (video)

Benchmark 05.10.2017
Assassin's Creed: Origins je, kako naslov i govori, igra o poreklu i lore-u Assasina. Upravo je ovo i tema novog trejlera za igru, koji nosi naziv "Birth of the Brotherhood". Bayek je bio poslednji od Medjay-a, elitne snage u drevnom Egiptu, ali ovo nije… »

Zašto su smartfoni sve skuplji i koliko smo spremni da platimo za premijum telefon? (video)

Benchmark 05.10.2017
Tržište telefona je u ekspanziji već neko vreme, a primetno je da iz godine u godinu smartfoni postaju sve skuplji. Tipična cena premijum telefona sada značajno prevazilazi 500 evra ili 500 dolara. I pored toga što smartfoni imaju životni i… »

LG ne odustaje od ideje da kreira sopstveni čipset

Benchmark 05.10.2017
Kada su mobilni čipovi u pitanju, sa sigurnošću se može reći da Qualcomm trenutno dominira na ovom polju. Međutim, ovo ne sprečava ostale kompanije da kreiraju i koriste sopstvena rešenja. Među njima se izdvajaju Apple, Samsung i Huawei. Pre… »

Test: Logitech G603

Benchmark 05.10.2017
Nova “G Lightspeed” serija periferija kompanije Logitech obećava puno. Sastoji se od G603 miša i G613 tastature, ali je lako moguće da će je Logitech u budućnosti dodatno proširiti. Danas vam predstavljamo G603 miša, koji predstavlja novog… »

Google objavio novu Daydream View VR kacigu

Benchmark 05.10.2017
Google je najavio novu generaciju Daydream View kacige za virtuelnu realnost, koja sada stiže sa novim izgledom i nekoliko izmena, kao i novim i poboljšanim sočivima. Prodavaće se po ceni od 99 dolara, što je za dvadeset dolara više od originalne… »