Izvor: Beta arhiva vesti 05.10.2017

Dačić: 5. oktobar je velika prevara

Beta 05.10.2017
Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić ocenio je danas da su dogadjaji 5. oktobra 2000. godine bili "jedna velika prevara". Komentarišući 17. godišnjicu petooktobarskih demonstracija kojima je… »

Advokat: Vučić rekao da su parafinske rukavice podmetnute gardistima

Beta 05.10.2017
Pravni zastupnik porodica dvojice gardista ubijenih pre 13 godina u vojnom objektu Karaš na Topčideru Predrag Savić izjavio je danas da je prošle godine tadašnji premijer Aleksandar Vučić porodicama saopštio da je vojna istraga podmetnula dokaze… »

U Rumi otvorena fabrika nudli nepalske kompanije CG Foods Europe

Beta 05.10.2017
U Rumi je danas zvanično otvorena fabrika hrane, kao prva investicija u Evropi nepalske kompanije "CG Foods Europe", koja posluje u okviru "Chaudhary Group", a u koju je uloženo devet miliona evra. Fabrika, u kojoj će se proizvoditi nudle i druga… »

Prekinuta sednica, nastavak sutra

Beta 05.10.2017
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković prekinula je danas sednicu jer kako je rekla ne želi nemile dogadjaje u parlamentu. Ona je posle pauze koja je trajala dva sata i koja je odredjena jer poslanik Dveri Srdjan Nogo posle isključenja sa sednice… »

Dačić: Španija najveći prijatelj Srbije u EU, nećemo priznati jednostrane akte Katalonije

Beta 05.10.2017
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da je Španija najveći prijatelj Srbije u EU i dodao da Beograd neće priznati "nikakve jednostrane akte" koje vlasti u Kataloniji, posle sprovedenog referenduma o nezavisnosti, budu donele u… »

Predić: Za zimu dovoljno struje, gasa i nafte (VIDEO)

Beta 05.10.2017
Za predstojeću zimu obezbedjeno je dovoljno struje, nafte i gasa, a i sistemi za daljinsko grejanje su spremni, rekao je danas državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Srbije Zoran Predić. On je na konferenciji "EPS kao pokretač privrede… »

Brajović: Odugovlačenje sa izborom državnog sekretara za informisanje šteti reformi medija

Beta 05.10.2017
Doskorašnji državni sekretar za informisanje Nino Brajović izjavio je danas da tu funkciju ne obavlja od 29. juna i dodao da svako odugovlačenje sa imenovanjem državnog sekretara ide na štetu rada Ministarstva kulture i informisanja i reforme… »

Evro sutra 119,17 dinara

Beta 05.10.2017
 Dinar će u petak zadržati gotovo identičnu vrednost koju ima danas i zvanični srednji devizni kurs biće 119,1733 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Evro danas košta 119,1837 dinara. Dinar će sutra prema evru biti jači za 3,3… »

Skaj:Hajnkes trener Bajerna

Beta 05.10.2017
Fudbalski klub Bajern iz Minhena imenovaće Jupa Hajnkesa za novog trenera, preneo je danas Skaj. Hajnkes (72) će četvrti put trenirati Bajern, koga je 2013. godine predvodio do "triple krune" - šampionske titule u Nemačkoj, Kupa i Lige šampiona. On… »

Vučić: 5. oktobar imao i dobre i loše strane

Beta 05.10.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je 5. oktobar imao loše i dobre strane i da ne voli kada Srbi učestvuju u sukobima oko prošlosti. "Ja bih to nekom drugom ostavio. Imalo je to i dobrih i loših strana. Dobro je što je Srbija… »