Izvor: BizLife arhiva vesti 05.10.2017

Predsednik sanu se priseća kakva je nekad u Beogradu bila kulturna scena (video)

BizLife 05.10.2017
Foto: Wiener Stadtiche U prisustvu visokih zvanica iz sveta kulture, umetnosti, nauke i politike sinoć je u Kući legata u Beogradu otvorena izložba savremene umetnosti iz kolekcije Wiener Stadtische osiguranja pod nazivom „Collecting is… »

Vetroparkovi – budućnost energije

BizLife 05.10.2017
Foto: YouTube screenshot Elektroprivreda Srbije (EPS) ima dovoljno kapaciteta da balansira 500 megavata elektične energije iz vetroparkova koji će biti izgradjeni u naredne tri godine, rekao je danas izvršni direktor EPS-a za poslove trgovine… »

Efikasnije i jeftinije poslovanje, ili obećanje ludom radovanje ?

BizLife 05.10.2017
Foto: Pixabay Srbiji predstoje izmene i dopune Zakona o privrednim društvima, a nadležni uveravaju da će to omogućiti efikasnije i jeftinije poslovanje. Skupom u Privrednoj komori Srbije završena je javna rasprava o tom dokumentu, važnom za… »

Većina stručnjaka se slaže: Ovo je najbolji način da dobijete ono što želite iz pregovora

BizLife 05.10.2017
Foto: Pixabay „Svako ko je pregovarao sa mnom zna da mogu da budem noćna mora,“ kaže Džoana Kols (Joanna Coles), direktorka sadržaja u magazinu „Hearst“, a bila je i urednica magazina „Marie Claire“ i „Cosmpolitan“. Takođe, ona je… »

Terezi Mej uručen otkaz (video)

BizLife 05.10.2017
Foto: Youtube screenshot Govor britanske premijerke Tereze Mej na konferenciji njene Konzervativne partije u Mančesteru pretvorio se u noćnu moru, pošto ju je sve vreme mučio kašalj, u jednom trenutku poznati komičar uručio joj je otkaz, a otpala… »

Danas: Ako se kandiduje za gradonačelnika, Đilas će biti uhapšen

BizLife 05.10.2017
Foto: N1 screenshot Bivši gradonačelnik i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas dobio je upozorenje da će biti uhapšen ukoliko prihvati da bude kandidat opozicije za prvog čoveka glavnog grada na predstojećim beogradskim izborima… »

Trivan: 15 milijardi evra za životnu sredinu

BizLife 05.10.2017
Foto: Beta Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan u narednih 15 do 20 godina očekuje ulaganja oko 15 milijardi evra u oblast zaštite životne sredine, od čega pet milijardi samo za oblast otpadnih voda. Trivan je rekao da je u Ministarstvu… »

Hoće li biti nosilaca petooktobarske spomenice ? (video)

BizLife 05.10.2017
Foto: YouTube screenshot 5. OKTOBAR 2000. – neki ga hvale, drugi žale, jedni ga nazivaju demokratskim promenama, drugi najvećim razočaranjem. Ipak, i oni koji su tog dana osvajali slobodu na beogradskim ulicama i oni koji su se toga pribojavali… »

Gugl predstavio nov telefon (video)

BizLife 05.10.2017
Foto: Youtube screenshot Juče predstavljen Guglov Piksel (Pixel) telefon druge generacije ima veći i svetliji ekran koji zauzima veću površinu prednje strane telefona. Na taj način je Gugl ispratio izmene koje je Epl (Apple) napravio na modelu Ajfon… »

Savet dana: Milena Dravić o našim večnim lošim osobinama

BizLife 05.10.2017
Foto: YouTube screenshot Na današnji dan, 5. oktobra 1940. godine, rođena je glumica Milena Dravić. Izvor: Nedeljnik Foto: YouTube screenshot… »