Izvor: BizLife/Ekonomija arhiva vesti 05.10.2017

Kompanija iz Nepala otvorila svoj prvi pogon u Evropi – nudle će se proizvoditi u Rumi

BizLife 05.10.2017
Foto: Beta Kompanija CG Corp Global iz Nepala, koja u svom sastavu ima 122 kompanije i 76 brendova, otvorila je svoj prvi pogon u Evropi, u Rumi. Svetski poznate „wai wai“ nudle će se proizvoditi u ovoj fabrici i snabdevati i celokupno evropsko… »

Kazuo Išiguro dobitnik Nobelove nagrade za književnost

BizLife 05.10.2017
Foto: YouTube screenshot Engleski pisac Kazuo Išiguro dobitnik je ovogodišnje Nobelove nagrade za književnost, saopštila je danas Švedska akademija. Prošle godine Nobelova nagrada za književnost dodeljena je američkom muzičaru Bobu Dilanu. Ta… »

Direktor Laste „otišao“ pre štrajka

BizLife 05.10.2017
Foto: Lasta Dosadašnji direktor Saobraćajnog preduzeća Lasta Veljko Vukobratović smenjen je sa funkcije, zajedno sa dvojicom izvršnih direktora, na zahtev dva sindikata. Smena je usledila nakon sastanka čelnika ove kompanije sa ministrom privrede… »

Valmart „sufinansirao“ severnokorejski nuklearni program

BizLife 05.10.2017
Foto: Wal-Mart Američki trgovački lanac Volmart (Wal-Mart), optužen da je prodavao plodove mora i losos prerađene u jednoj kineskoj fabrici koja zapošljava Sjevernokorejce, sada zabranjuje svojim dobavljačima da se u njoj snabdevaju. U objavljenom… »

Slučaj trovanja đaka: Vlasniku keteringa pritvor do 30 dana

BizLife 05.10.2017
Foto: Pixabay U Prvom osnovnom sudu određen je pritvor do 30 dana vlasniku „ketering-firme“ koja je snabdevala hranom četiri beogradske osnovne škole u kojima je došlo do trovanja đaka, rečeno je agenciji Beta u tom sudu. Sudija za prethodni… »

Agrokorove firme u gubitku 300 miliona evra

BizLife 05.10.2017
Foto: screenshot Revidirani finansijski izveštaj pokazao je da su kompanije iz sastava koncerna Agrokor u prošloj godini poslovale s gubicima ili manjom dobiti. Najveći neto gubitak ostvaren je u maloprodajnom delu, ukupno 2,2 milijarde kuna (290… »

„I država ruši dostojanstvo srpskog radnika“

BizLife 05.10.2017
Foto: Pixabay Dostojanstven rad u Srbiji ugrožava i država koja je servilna prema multinacionalnim korporacijama, među kojima je i kragujevački Fijat, za koje kao da ne važi domaće zakonodavstvo, tvrdi predsednik Ujedinjenih granskih sindikata… »

EPS do kraja godine očekuje dobit od pet milijardi dinara

BizLife 05.10.2017
Foto: YouTube screenshot Elektroprivreda Srbije (EPS) do kraja godine očekuje dobit od pet milijardi dinara, a pored nepovoljnih vremenskih uslova u prvom polugođu ove godine ostvaren je pozitivan finansijski rezultat od 1,9 milijardi dinara pre… »

A šta može zima nama, šta nam može, šta nam sme – sve je spremno za grejanje

BizLife 05.10.2017
Foto: Pixabay Dok čekmo početak grejne sezone i oblačimo se slojevito, nadležni nas ubeđuju da nemamo razloga za zabrinutost. Za predstojeću zimu ima dovoljno struje, nafte i gasa, a i sistemi za daljisko grejanje su spremni, tvrdi državni sekretar… »

Katalonski referendum uzdrmao i bankarski sektor – najveća banka razmišlja o preseljenju

BizLife 05.10.2017
Foto: YouTube screenshot Najveća banka u Kataloniji, banka Sabadelj razmatra da promeni adresu centrale posle najave da će katalonske vlasti sledeće nedelje proglasiti nezavisnost, javljaju španski mediji. Upravni odbor banke sasataje se danas kako bi… »