Izvor: Danas/Društvo arhiva vesti 05.10.2017

Šutanovac: Peti oktobar jedan od najvažnijih datuma

Danas 05.10.2017
Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac izjavio je danas da je 5. oktobar jedan od najvažnijih datuma u modernoj istoriji Srbije, jer je tada odbranjeno ono što je najsvetije građanima - njihov glas i postavljeni su temelji moderne… »

EPS spreman za grejnu sezonu

Danas 05.10.2017
Državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Zoran Predić izjavio je danas da je, prema raspoloživim ocenama, kompletan energetski sektor potpuno spreman za nastupajuću grejnu sezonu. On je rekao da misli na Elektroprivredu Srbije (EPS)… »

Dvonedeljna obuka rezervista

Danas 05.10.2017
Dvonedeljna obuka rezervista na logorskom prostoru i automatskom strelištu Krivul, kod Zaječara, koja je u toku, obavlja se snovu Godišnjeg plana pozivanja i obuke lica iz rezervnog sastava, koja su na ratnom rasporedu u Timočkoj brigadi, saopštilo… »

Poverenik: Otkloniti kontradikcije

Danas 05.10.2017
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti u pismu ministarki pravde zatražio je da ministarstvo preduzme korake radi otklanjanja nekonzistentnih, međusobno kontradiktornih rešenja u pojedinim zakonima. Ona su izvor… »

Neistine ometaju istragu

Danas 05.10.2017
Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Srbije demantovala je danas pisanje pojedinih medija u vezi sa pokušajem samoubistva Z. M. (1978) koji se nalazi u pritvoru u Okružnom zatvoru u Beogradu po rešenju Višeg suda u Beogradu… »

Zorana Mihajlović: Šamar jeste nasilje

Danas 05.10.2017
Kao predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, iznenađena sam i zabrinuta zbog toga što mladi u Srbiji misle da šamar nije nasilje, ocenila je danas Zorana Mihajlović, komentarišući rezultate istraživanja koje je sproveo Autonomni… »

Uspešna transplatacija jetre na VMA

Danas 05.10.2017
Uspešnom transplantacijom jetre pacijentu G.G. (60) u noći između 29. i 30. septembra, hirurški tim Vojnomedicinske akademije nastavio je program presađivanja solidnih organa, kao i dobru saradnju transplantacionih centara Srbije - Kliničkog centra… »

Na čemu li je O2?

Danas 05.10.2017
Samo mi skraćujemo svoje najgledanije emisije. Za svaki slučaj! Obeležili smo prigodan parastos - tri godine od kada je ukinut "Utisak nedelje" - baš u danima kada je nominalno nestala TV B92, a emisija "24 minuta sa Zoranom Kesićem" vratila se u… »

Pridavili ste nekoga po ovako lepom danu?

Danas 05.10.2017
Na dan ustoličenja Aleksandra Vučića na funkciju šefa države vladajuća stranka dovela je nekoliko hiljada građana na plato ispred Skupštine Srbije kako bi iskazali zadovoljstvo činom prelaska Vučića sa premijerske na dužnost predsednika… »

Zašto Ahil ne može da stigne (i prestigne) kornjaču

Danas 05.10.2017
Gospodo partijaši svih boja, preigrali ste se. Natpolovični deo građanstva vam više uopšte ne veruje. Vidi se to po broju izašlih na izbore. Zato, kao poslednjem sredstvu, mučki pribegavate pretvaranju građana u svoje klijente - u egzistencijalno… »