Izvor: Danas/Svet arhiva vesti 05.10.2017

Izaslanici Trampa i Putina 7. oktobra u Beogradu

Danas 05.10.2017
Specijalni izaslanik SAD za okončanje sukoba u istočnoj Ukrajini Kurt Volker i pomoćnik Kremlja Vladislav Surkov sastaće se 7. oktobra u Beogradu. "Sastaću se s ruskim kolegom u oktobru u Beogradu kako bismo razgovarali o bržoj implementaciji Minska… »

Ubica iz Las Vegasa imao plan za bekstvo

Danas 05.10.2017
Američka policija smatra da je multimilioner Stiven Padok, koji je u Las Vegasu ubio 58 i ranio skoro 500 osoba, imao plan za bekstvo, mada je izvršio samoubistvo pošto je blokiran u luksuznom apartmanu Hotela "Mandalej Bej", javlja danas AP… »

Zauzeto jedno od poslednjih uporišta ID

Danas 05.10.2017
Iračke snage bezbednosti saopštile su da su od džihadista Islamske države preuzele centar grada Havidže na severu zemlje i da nastavljaju sa oslobađanjem ostalih delova tog grada. Kao pre nose mediji, jedinice iračke vojske i policije uključene u… »

Direktor CIA: Šaljem više obaveštajaca u svet

Danas 05.10.2017
Direktor CIA Majk Pompeo izneo je plan o pojačanom obaveštajnom radu američkih agenata širom sveta, koji podrazumeva povećanje broja obaveštajaca i spuštanje donošenja odluka na niže nivoe komandnog lanca radi bolje zaštite nacionalne… »

Pućdemon: Nezavisnost možda iduće nedelje

Danas 04.10.2017
Katalonski lider Karles Pućdemon nazvao je špansku vladu "neodgovornom" zbog odbijanja posredovanja u političkoj krizi u kojoj se Španija nalazi i pozvao vladu da prihvati predlog o posredovanju. Španska vlada odbila poziv. “Ako gospodin Pućdemon… »

Tilerson: Nisam nudio ostavku

Danas 05.10.2017
Američki državni sekretar Reks Tilerson demantovao je medijske izveštaje da je pre nekoliko meseci bio blizu podnošenja ostavke, javlja Glas Amerike. Potpredsednik nikada nije morao da me ubedi da ostanem zato što nikada nisam razmišljao o tome da… »

Povećana radioaktivnost u Zapadnoj i Srednjoj Evropi

Danas 05.10.2017
Nemačka je danas saopštila da je u Zapadnoj i Srednjoj Evropi uočen porast radioaktivnosti u vazduhu, ali da se ne radi o pretnji po zdravlje ljudi. Savezna služba za zaštitu od radijacije je navela da je od 29. septembra uočeno povećano prisustvo… »

SAD: Bez dokaza o ruskom mešanju u Trampovu kampanju

Danas 05.10.2017
Lideri senatskog obaveštajnog odbora saopštili su u sredu da nisu utvrdili, otprilike za devet meseci njihove istrage, da li je Rusija koordinirala kampanju sa Trampom da bi uticala na predsedničke izbore 2016. godine, piše AP. "Pitanje dogovora je i… »

Doživotne kazne za pokušaj ubistva Erdogana

Danas 04.10.2017
Sud u jugozapadnoj Turskoj osudio je u sredu 40 ljudi na doživotni zatvor jer su proglašeni krivim po optužbi koja je uključivala pokušaj ubistva predsednika Redžepa Taipa Erdogana za vreme prošlogodišnjeg neuspešnog puča, izvestila je turska… »

Zabranjena sednica katalonskog parlamenta

Danas 05.10.2017
Španski ustavni sud zabranio je sednicu katalansokog parlamenta zakazanu za ponedeljak, javlja Rojters. Na toj sednici bilo je očekivano proglašenje nezavisnosti ocenjujući da bi to bilo kršenje Ustava, izveštava BBC. Ranije, španski premijer Mario… »