Izvor: Dnevnik arhiva vesti 05.10.2017

Serbia Fashion Week ponosno čeka domaće kolekcije u novembru

Dnevnik 05.10.2017
NOVI SAD: Jedina licencirana Nedelja mode u Srbiji i najveći modni događaj u Jugoistočnoj Evropi „Serbia Fashion Week”, uz učešće više od 50 kreatora iz celog sveta, biće održana od 20. do 26. novembra u Novom Sadu, a svečana dodela nagrada… »

Vulkanske erupcije u Sibiru krive za smrt dinosaurusa?

Dnevnik 05.10.2017
Uzrok najvećeg izumiranja živog sveta u istoriji na planeti Zemlji moglo je biti izazvano velikim vulkanskim erupcijama u Sibiru, pokazuju nova istraživanja. Kako navodi britanski Indipendent, oko 95 posto morskog života i 70 posto života na kopnu… »

Pojede nas otpad, umesto da nas hrani

Dnevnik 05.10.2017
Srbija još nije napravila svih 26 planiranih regionalnih deponija, s tim da se u ovom trenutku radi na potpunom uređivanju njih 17, koje bi trebalo da na nasavremeniji način rešavaju odlaganje komunalnog otpada. Kako se može čuti u Ministarstvu za… »

Nepravilno rukovanje hemijskim preparatima ugrožava zdravlje

Dnevnik 05.10.2017
Paori u radu na svojim posedima dosta posla imaju sa hemijskim preparatima, prskalicama i atomizerima, pa je otuda Opšte udruženje samostalnih poljoprivrednih proizvođača opštine Kanjiža „Agrokanjiža“, tome posvetila posebnu pažnju. Tačnije… »

Policija podnela krivičnu prijavu protiv župana

Dnevnik 05.10.2017
ZAGREB: Policija je podnela krivičnu prijavu protiv požeško-slavonskog župana Alojzija Tomaševića, iz vladajućeg HDZ, zbog nasilja u porodici, oduzela mu jedan pištolj za koji nije imao dozvolu i zabranila mu da priđe žrtvi u narednih osam dana… »

ZKV: Raspisan konkurs za Iskru kulture

Dnevnik 05.10.2017
Zavod za kulturu Vojvodine raspisao je konkurs za dodelu četiri prestižne godišnje nagrade za stvaralačke rezultate u kulturi i umetnosti i unapređivanju kulturnog života u APV, uz uvažavanje svekolikih posebnosti Pokrajine. Za Iskru kulture, koja… »

Jubilej Šahovskog kluba Kraljica PTT iz Petrovaradina

Dnevnik 05.10.2017
Šahovski klub Kraljica PTT iz Petrovaradina obeležio je lep jubilej – dve decenije postojanja i rada. Ovaj skromni kolektiv osnovali su pokojni Pera Antonić, u čijoj kući se prvo i igrao šah, zatim Cmiljko Banović, Krasoje Notaroš i drugi.Od… »

Sportske igre Sindikata obrazovanja Srbije

Dnevnik 05.10.2017
U poznatom sportskom centru Brzeće na Kopaoniku održane su Sportske igre Sindikata obrazovanja Srbije na kojima je učestvovalo 33 ekipe. Takmičari su se nadmetali u košarci, odbojci, fudbalu, tenisu, plivanju, pikadu, nadvlačenju konopca i u šahu… »

„Darfur” bi da zakupi i da kupi „Boreli”, a dužan platu i po

Dnevnik 05.10.2017
Za sada su za pogone somborske Fabrike obuće u stečaju „Boreli” zainteresovana tri zakupca, saznaje „Dnevnik” nezvanično, a među njima je i beogradsko preduzeće „Darfur”, doskorašnji zakupac. Zakupci treba do 12. okobra da dostave ponude… »

EPS skočio na sedmo mesto i preskočio „Inu”

Dnevnik 05.10.2017
Devet preduzeća iz Srbije nalazi se među 100 najuspešnijih kompanija Jugoistočne Evrope po ukupnim prihodima i neto profitu, na novoj rang-listi za 2016. godinu, koju desetu godinu uzastopno pravi regionalni poslovni portal „Seenews”. Najbolje… »