Izvor: Dnevnik arhiva vesti 05.10.2017

Ruma: Glasovi građana opredelili projektno finansiranje

Dnevnik 05.10.2017
RUMA: Kako je saopšteno, lokalna samouprava Rume finansiraće pet projekata koji su dobili najviše glasova građana – izgradnju lifta u Domu zdravlja Ruma, nabavku ormarića za đake u školama: „Ivo Lola Ribar”, „Dušan Jerković” i „Zmaj… »

Pokrajinski ombudsman: Zaštita dece od nasilja najpreči zadatak

Dnevnik 05.10.2017
Ovogodišnju „Dečju nedelju”, koja traje do 8. oktobra, Pokrajinski zaštitnik građana - ombudsman obeležava održavanjem kolegijuma institucije pod nazivom „Zaštita dece od nasilja – intersektorski rad i holistički pristup problemu kao… »

Bečej: Kreditom izmiren dug za gas

Dnevnik 05.10.2017
BEČEJ: Posle dva i po meseca pauze sastala se Skupština opštine Bečej, a za zgusnuti dnevni red bilo je potrebno više sati rada, bez pauze. Gotovo uobičajeno, nijedna odluka nije bila jednoglasna. Predsednik SO Bečej mr Nenad Tomašević je na… »

Novi Kneževac: Uspeh na trkama zaprega pasa

Dnevnik 05.10.2017
NOVI KNEŽEVAC: Članovi „Sledog sport kluba Srbija” iz Novog Kneževca učestvovali su na međunarodnom takmičenju u trkama pasa sa zapregama u mestu Dunaharasti u susednoj Mađarskoj i postigli zapažen uspeh. Na pobedničkom postolju su se našli… »

Ponovo radi Narodna kuhinja u Novom Bečeju

Dnevnik 05.10.2017
U opštini Novi Bečej od 2013. godine tokom zime spremaju se topli obroci. Sa prvobitnih 150 korisnika, broj se povećao na 225 iz sva četiri naseljena mesta ove banatske opštine. Hrana se od ponedeljka deli na četiri punkta, a priprema se u Domu za… »

Uklanja se Mozaik za Ginisa

Dnevnik 05.10.2017
NOVI SAD: Počelo je uklanjanje velikog Mozaika za Ginisa, koji su na Trgu slobode prošlog vikenda napravili volonteri Humanitarno-ekološke organizacije "Čepom do osmeha". To, nažalost, znači da sugrađani više neće moći da uživaju u pogledu na… »

Bruk Šilds otkrila kako joj se nabacivao Tramp

Dnevnik 05.10.2017
Glumica Bruk Šilds nedavno je u jednom TV šou kako joj se svojevremeno nabacivoao sadašnji presednik SAD Donald Tramp. Kako je rekla, to je bilo nakon njegovog razvoda sa prvom suprugom Marlom Mejpls, a multimilioner se nije baš proslavio Kako je to… »

Ima razloga za zadovoljstvo Vojvodine na Zlatiboru

Dnevnik 05.10.2017
ZLATIBOR: Slaba kiša osvežila je zlatiborski krajolik, ali su veoma brzo sunčani zraci ponovo bili saveznik fudbalerima Vojvodine. Novosađani su odradili prepodnevni trening na mini-pripremama u gotovo idealnim uslovima, što se odrazilo i na njihov… »

Memorijal „Žarka Petrovića”: Pobeda Novosađana

Dnevnik 05.10.2017
Odbojkaši Vojvodina NS Seme slavili su na startu 8. Memorijalnog turnira “Žarko Petrović” protiv prijateljskog kluba iz Grčke Finikasa. Na generalnoj probi za Superkup koji ih očekuje za nekoliko dana Novosađani su pokazali zavidan nivo igre… »

Za poboljšanje uslova boravka preko 42 miliona dinara

Dnevnik 05.10.2017
U Pokrajinskoj vladi su potpisani ugovori o dodeli sredstava za izradu projektno-tehničke dokumentacije, namenjene ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika, čiji je osnivač Pokrajinska vlada. Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku… »