Izvor: Dnevnik/Društvo arhiva vesti 05.10.2017

DS: Žalimo što nije bilo 6. oktobra

Dnevnik 05.10.2017
BEOGRAD: Povodom obeležavanja godišnjice 5. oktobra DS je održala pres konferenciju ispred Doma Narodne skupštine, a njen predsednik Dragan Šutanovac rekao je da je to za DS jedan od najvaznijih datuma u modernoj istoriji Srbije i usprotivio se… »

Nino Brajović nije više državni sekretar za informisanje

Dnevnik 05.10.2017
BEOGRAD: Nino Brajović nije više državni sekretar za informisanje, saznaje Tanjug. U Ministarstvu kulture i informisanja su potvrdili tu informaciju, ali nisu iznosili detalje. Brajović je na tu funkciju postavljen 19. decembra prošle godine. Bio je… »

Energetski sektor potpuno spreman za grejnu sezonu

Dnevnik 05.10.2017
BEOGRAD: Energetski sektor Srbije je potpuno spreman za prestojeću grejnu sezonu, izjavio je danas drzavni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Zoran Predić. "Po svim ocenama koje u ministarstvu imamo, energetski sektor je kompletno spreman za… »

Ministarstvo pravde: Marjanović nije pokušao da se ubije u pritvoru

Dnevnik 05.10.2017
BEOGRAD: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde saopštila je danas da nisu tačni navodi pojedinih medija da je Zoran Marjanović (1978), koji se nalazi u pritvoru u Okružnom zatvoru u Beogradu po rešenju Višeg suda za krivično… »

Prva Parada ponosa u Prištini 10. oktobra

Dnevnik 05.10.2017
PRIŠTINA: U Prištini će 10. oktobra biti održana prva Parada ponosa, javlja danas kosovski list „Koha ditore“. Nakon tri šetnje koje su organizovane u protekle tri godine, organizacije koje se zalažu za prava LGBT zajednice održaće u Prištini… »

Kuburović: Uskoro konkurs za 160 sudijskih pripravnika

Dnevnik 05.10.2017
VRNjAČKA BANjA: Ministarstvo pravde će uskoro oglasiti javni konkurs za prijem 160 sudijskih pripravnika, koji bi trebalo da počnu sa radom do kraja 2017. godine, najavila je danas ministarka pravde Nela Kuburović. Govoreći na otvaranju Godišnjeg… »

Bolesti štitaste žlezde u stalnom porastu

Dnevnik 05.10.2017
BEOGRAD: Oboljenja štitaste žlezde u stalnom su porastu, a samo tokom prošle godine u Centru za endokrinu hirurgiju Kliničkog centra Srbije operisano je 678 takvih pacijenata. Načelnik Centra prof. Ivan Paunović kaže da je reč o pacijentima koji… »

Nastavak programa transplantacije na VMA

Dnevnik 05.10.2017
BEOGRAD: Uspešnom transplantacijom jetre 60-ogodišnjem G.G. iz Novog Sada hirurški tim Vojnomedicinske akademije nastavio je program presađivanja solidnih organa, kao i dobru saradnju transplantacionih centara Srbije - Kliničkog centra Vojvodine… »