Izvor: Dnevnik/Ekonomija arhiva vesti 05.10.2017

Vučić: Narednih dana o značajnom povećanju plata i penzija

Dnevnik 05.10.2017
RUMA: Predsednik Aleksandar Vučić danas je u Rumi rekao da će narednih dana biti saopšteno koliko će biti povećanje plata i penzija, ali i precizirao da će biti - značajnije. "Biće saopšteno i povećanje plata i pokloni za penzionere i za… »

EPS uprkos teškoćama u plusu dve milijarde dinara

Dnevnik 05.10.2017
BEOGRAD: EPS je uprkos problemima sa hidrologijom i smanjenom proizovodnjom struje ostvario pozitivan rezultat u prvoj polovini godine od oko dve milijarde dinara, a očekuje se da će na kraju 2017. ostvariti dobit od najmanje pet milijardi, rečeno je… »

Tridonik premešta proizvodnju u Srbiju

Dnevnik 05.10.2017
BEČ: Austrijski proizvođač svetlosnog materijala Cumtobel (Zumtobel) premešta proizvodnju svoje ćerka kompanije "Tridonik" (Tridonic) u Srbiju. Kako jE saopšteno u sedištu Cumtobela, u Dornbirnu fokusiraće se ubuduće na proizvodnju svetala, dok… »

Ramljak: Negativan kapital Konzuma milijardu evra

Dnevnik 05.10.2017
ZAGREB: Revizorski izveštaj je pokazao da je u maloprodajnom delu Agrokora prošle godine ostvaren neto gubitak od 2,2 milijarde kuna (293 miliona evra), od čega u Konzumu 1,9 milijardi kuna, izjavio je danas vanredni poverenik u Agrokoru Ante Ramljak… »

Za 12 meseci na nemačka gradilišta otišlo 912 radnika iz Srbije

Dnevnik 05.10.2017
BEOGRAD: Privredna komora Srbije (PKS) saopštila je danas da je u proteklih 12 meseci izdala je 912 saglasnosti za upućivanje radnika na nemačka gradilišta po osnovu detašmana, a odobreno je ukupno 45.637 meseci radova srpskih građevinaca. U… »

Strateški interes modernizacija Železničkog koridora 10

Dnevnik 05.10.2017
BEOGRAD: Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saorbaćaja i infratrsukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je strateški interes Srbije modernizacija železničkog koridora 10, kako bi naša zemlja bila konkurentnija. Mihajlović je… »

Ivan Đoković otvorio jubilarni 50. Sajam turizma i 8. Sajam konjarstva i sersana u Novom Sadu

Dnevnik 05.10.2017
Jubilarni 50. novosadski Sajam turizma, kao i 8. po redu Sajam konjarstva i sersana otvoreni su danas na Novosadskom sajmu, u prisustvu brojnih gostiju i izlagača, predstavnika republičke i pokrajinske vlade, Skupštine AP Vojvodine, Vlade Crne Gore i… »

Đorđević otvorio Regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi

Dnevnik 05.10.2017
NOVA PAZOVA: Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević otvorio je 11. Regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi. Đorđević rekao je da je sajam privrede bitan kako za celu Srbiju, Vojvodinu i opštinu Stara Pazova… »

Poreske obaveze preduzetnika u Srbiji veće nego u Nemačkoj

Dnevnik 05.10.2017
BEOGRAD: Visoko fiskalno opterećenje poslovanja jedan je od ključnih razloga zašto srpska privreda procenjuje da čak 29 odsto firmi i preduzetnika odluči da posluje u sivoj zoni. Kao glavni razlog gotovo dve trećine ispitanika u istraživanjima… »

Privredna komora Vojvodine na Sajmu turizma

Dnevnik 05.10.2017
NOVI SAD: Privredna komora Vojvodine (PKV) potpisala je danas Sporazum o razumevanju i saradnji sa Poslovnim inkubatorom - Evropskom mrežom preduzetnika Srbije (EEN) - Kancelarija Novi Sad na Sajmu turizma. Potpisnici Sporazuma su predsednik PKV Boško… »