Izvor: Dnevnik/Politika arhiva vesti 05.10.2017

Stradanje gardista misterija već trinaest godina

Dnevnik 05.10.2017
Danas se navršava 13 godina od smrti Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, dvojice gardista Vojske Srbije i Crne Gore za koje je utvrđeno da su u kasarni „Topčider” u Beogradu ubijeni 5. oktobra 2004. dok su bili na straži ispred tajnog… »

Dačić: Kakva stolica u UN, za Kosovo može hoklica

Dnevnik 05.10.2017
NOVI SAD: Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić odbacio je navode da je unutrašnji dijalog priprema da Kosovo dobije stolicu u UN ili za priznavanje nezavisnosti južne srpske pokrajine. Ako neko misli da je to priprema za stolicu UN ili za priznavanje… »

Orban: Srbi žele da budu deo uspešne priče centralne Evrope

Dnevnik 05.10.2017
BUDIMPEŠTA, BUKUREŠT: Mađarski premijer Viktor Orban izrazio je očekivanje da sada počinju „velike decenije centralne Evrope“ i ocenio da je jasno da Srbi žele da se pridruže „uspešnoj priči centralne Evrope“. Orban je u intervjuu za… »

Grupa kongresmena pozvala Tilersona da pruži podršku Srbiji

Dnevnik 05.10.2017
VAŠINGTON: Grupa od 14 članova Predstavničkog doma američkog Kongresa uputila je pismo državnom sekretaru Reksu Tilersonu u kojem poziva na obnavljanje politicke pažnje posvećene Balkanu i dodatnu podršku Srbiji. "Srbija je i najveća zemlja na… »

Đorđević i Đurić o socijalnoj politici na KiM

Dnevnik 05.10.2017
BEOGRAD: Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarali su danas o sprovođenju socijalnu politiku na Kosovu i Metohiji. "Republika Srbija nastaviće da… »

Spomenik Tepiću problem, dok Barišiću nije

Dnevnik 05.10.2017
RUMA: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, komentarišući izjave iz Hrvatske zbog podizanja spomenika majoru JNA Milanu Tepiću, da problem predstavlja obeležje čoveku koji je dao svoj život za zakletvu vojsci, državi i zastavi, a… »

Mirović uručio ugovore: Milijardu dinara za razvoj opština

Dnevnik 05.10.2017
NOVI SAD: Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević, uručili su ugovore u vrednosti od oko milijardu dinara predstavnicima gradova i opština, koji su ostvarili pravo na… »

Dodik: Ne propustiti nijedan trenutak da obezbedimo status

Dnevnik 05.10.2017
ZVORNIK: Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da Srbi ne smeju da propuste nijedan trenutak da obezbede svoj status političkim sredstvima, vodeći računa o očuvanju mira i stabilnosti. Dodik je novinarima u Zvorniku rekao da Srbi… »

Skupština: Od „konja“, do psovki

Dnevnik 05.10.2017
BEOGRAD: Recitovanje, unošenje kamenja, međusobno optuživanje i nazivanje kolega poslanika pogrdnim imenima deo je skupštinskog folklora, a rasprava u parlamentu, umesto da bude politička arena, poprima elemente rijalitija, u rasponu od „konja“… »

Svilanović: Važno da dođe do sastanka predsednika

Dnevnik 05.10.2017
BEOGRAD: Generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović kaže da ga ne raduje što je porasla napetost između Hrvatske i Srbije i da je važno da dođe do sastanka dva predsednika. Važno je da dođe do razgovora. Važno je i da se… »