Izvor: Dnevnik/Svet arhiva vesti 05.10.2017

Madrid olakšava preseljenje kompanija iz Katalonije?

Dnevnik 05.10.2017
MADRID: Španska vlada doneće u petak dekret kojim će olakšati kompanijama da prebace svoju pravnu osnovu i registraciju van Katalonije, tvrde neimenovani izvori. To bi, kako prenosi Rojters, moglo da zada ozbiljan udarac finansijskom sektoru… »

Tramp povlači podršku sporazumu sa Iranom?

Dnevnik 05.10.2017
VAŠINGTON: Američki predsednik Donald Tramp planira da sledeće nedelje povuče podršku nuklearnom sporazumu sa Iranom jer smatra da on nije u nacionalnom interesu SAD i tako to pitanje prosledi Kongresu, objavio je Vašington post. Američki list… »

Rusi otkrili identitet odgovornih za lažne pretnje

Dnevnik 05.10.2017
MOSKVA: Direktor ruske Federalne službe bezbednosti Aleksandar Bortnikov saopštilo je danas da je vlastima poznat identitet četvorice državljana Rusije odgovornih za niz lažnih pretnji bombom tokom septembra. Anonimni telefonski pozivi izazvali su… »

CG: U radovima u tunelu poginuo kineski državljanin

Dnevnik 05.10.2017
PODGORICA: Jedan kineski državljanin danas je poginuo, a drugi je povređen prilikom radova na autoputu Bar-Boljare u Crnoj Gori. Nesreća se dogodila u tunelu Klopot, prenela je Televizija Crne Gore. Uviđaj i identifikacija stradalih je u toku, a drugi… »

Vesti dana u slikama širom planete

Dnevnik 05.10.2017
Vodimo vas kroz vesti dana u slikama šriom planete Zemlje. Džinovska panda Nuan Nuan igra se sa granama bambusa u Centru za očuvanje džinovskih panda u Kuala Lumpuru u Maleziji. Nuan Nuan je potomak Ksing Kinga i Liang Liang, dveju džinovskih panda… »

Policija podnela krivičnu prijavu protiv župana

Dnevnik 05.10.2017
ZAGREB: Policija je podnela krivičnu prijavu protiv požeško-slavonskog župana Alojzija Tomaševića, iz vladajućeg HDZ, zbog nasilja u porodici, oduzela mu jedan pištolj za koji nije imao dozvolu i zabranila mu da priđe žrtvi u narednih osam dana… »