Izvor: Dnevnik/Vojvodina arhiva vesti 05.10.2017

Pomoć i podrška deci bez roditeljskog staranja

Dnevnik 05.10.2017
Mladi bez roditeljskog staranja - iz hraniteljskih porodica i SOS Dečijeg sela, danas su se predstavili potencijalnim poslodavcima u Skupštini AP Vojvodine. „Odrasla sam u hraniteljskoj porodici. Nakon punoletstva potražila sam pomoć Centra za… »

Sahrane za petak, 6. oktobar

Dnevnik 05.10.2017
Na Gradskim grobljima u Novom Sadu sutra će biti održano sedam sahrana, saopštavaju iz JKP „Lisje“. Na Gradskom groblju u Novom Sadu sutra će biti ispraćeni Zdenka Milošev (1932) u 10.30 časova, Nadežda Jerković (1926) u 11.15 časova, Boris… »

Počinje sezonsko sređivanje pijaca

Dnevnik 05.10.2017
NOVI SAD: Redovno jesenje sređivanje gradskih pijaca počelo je na Najlonu, a posle toga će se nastaviti čišćenje i na manjim pijacama, poput Kameničke, Petrovaradinske, Satelitske, Temerinske i Detelinarske. Na tom poslu biće angažovano 18… »

Isključenja struje za petak, 6. oktobar

Dnevnik 05.10.2017
Zbog redovnog održavanja mreže, struje sutra neće biti u sledećim ulicama u gradu i okolini: NOVI SAD: Temerinska 109 - Adeko, od 9 do 11 časova, Laze Stanojevića, od 8 do 10:30 časova,29. novembra, Mladih gorana, Omladinska, Desanke Maksimović… »

Školski crtež izazvao buru na društvenim mrežama

Dnevnik 05.10.2017
JAŠA TOMIĆ: Crtež jedne učenice osmog razreda Osnovne škole „Stevan Aleksić“ iz Jaše Tomića „užario“ je društvene mreže. Učenica je na času likovnog nacrtala obešenu devojku, a crtež je bio izložen u holu škole u toku likovne… »

U susret otvaranju sportske dvorane u Petrovaradinu

Dnevnik 05.10.2017
Sportska dvorana u Petrovaradinu, kako nezvanično saznajemo, svečano će biti otvorena uoči Dana oslobođenja Novog Sada. I dok o tome konačnu odluku ne potvrde predstavnici Saveta MZ Petrovaradin i Grada Novog Sada, koji je za njenu izgradnju… »

Nov asfalt, ivičnjaci i trava na delu Bulevara oslobođenja

Dnevnik 05.10.2017
Radovi na Bulevaru oslobođenja, na potesu od Ulice Pavla Papa do Futoške pijace i Jevrejske ulice i dalje su u toku, dok su u produžetku, prema stadionu, oni završeni i ograde uklonjene. U tom delu Bulevara oslobođenja uređene su zelene površine… »

U subotu Miholjske zadušnice

Dnevnik 05.10.2017
Povodom Miholjskih zadušnica, u subotu će se tradicionalno održati pomeni na Gradskom groblju i svim drugim gradskim i prigradskim grobljima. Pošto se očekuje veća poseta, JGSP „Novi Sad” povećaće broj autobusa u pravcu Gradskog groblja… »

Kružni tok i obnovljena pumpa menjaju ulaz u Kikindu

Dnevnik 05.10.2017
KIKINDA: Radovi na izgradnji raskrsnice sa kružnim tokom saobraćaja na ulazu u Kikindu kod Šumice su započeti pre nešto više od nedelju dana. Posao vredan oko 50 miliona dinara poveren je građevinskoj firmi „Štrabag” iz Beograda, a lokalna… »

U osnovnim školama na Klisi i u Šangaju bibliotekarka pomaže đacima u učenju

Dnevnik 05.10.2017
Osim redovne pomoći pri učenju i svakodnevnim obavezama koju pruža deci iz Šangaja koja navrate u tamošnji ogranak Gradske biblioteke „Trifun Dimić”, bibliotekarka Dragana Dimitrov će od sutra pomagati i školarcima OŠ „Dušan Radović” na… »