Izvor: EurActiv arhiva vesti 05.10.2017

EPS značajno investira u proizvodne kapacitete i zaštitu sredine

EurActiv 05.10.2017
Za predstojeću zimu obezbeđeno je dovoljno struje, nafte i gasa, a i sistemi za daljisko grejanje su spremni, rekao je 5. oktobra državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Srbije Zoran Predić. On je takođe istakao da se Elektroprivreda… »

Pristupanje EU prilika za jačanje saradanje Srbije i Albanije

EurActiv 05.10.2017
Evropske integracije kao zajednički cilj Beograda i Tirane mogu da doprinesu bilateralnoj saradnji, koja je napredovala u ekonomskom i civilnom sektoru, ali je nedovoljna na političkom i državnom nivou, ocenjeno je 5. oktobra na konferenciji o odnosima… »

U Srbiju stižu ruski migovi

EurActiv 05.10.2017
Dugo najavljivani polovni lovci MiG-29, poklon Rusije Srbiji koja će za njihov remont platiti gotovo 200 miliona evra, konačno su stigli, ali u delovima. Neizvesno je koliko će ti avioni zaista ojačati Vojsku Srbije jer će, kako se čini, Ratno… »

Lokalnim samoupravama pomoć za borbu protiv klimatskih promena

EurActiv 05.10.2017
Ministarstvo zaštite životne sredine i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji pozvali su 5. oktobra u Nišu lokalne samouprave, organizacije civilnog društva, naučno-obrazovne i druge institucije da se uključe u borbu protiv klimatskih… »

Karijerno vođenje i savetovanje u Srbiji i Evropi

EurActiv 05.10.2017
Fondacija Tempus, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvom omladine i sporta, organizuje petu nacionalnu Euroguidance konferenciju "Karijerno vođenje i savetovanje u Republici Srbiji i Evropi" u petak, 6… »

Hrvatska zabranila ubijanje napuštenih životinja

EurActiv 05.10.2017
Hrvatski sabor je izglasao Zakon o zaštiti životinja kojim se zabranjuje ubijanje napuštenih životinja. Cilj zakona je da se udomi svaka napuštena životinja i obezbedi odgovarajuća veterinarska nega a skloništa za napuštene životinje… »