Izvor: iKragujevac/Regioni arhiva vesti 05.10.2017

Humanost na delu: Kragujevački studenti đacima drže besplatne časove matematike

iKragujevac 05.10.2017
Grupa studenata drži godinu dana besplatne časove matematike osnovcima u Centru za razvoj usluga socijalne zaštite u Kragujevcu. Reč je o humanim akademcima Prirodno-matematičkog fakulteta koji su samoinicijativno organizovali nastavu u Centru… »

U saobraćaj puštena deonica autoputa Kragujevac-Batočina (video)

iKragujevac 05.10.2017
Deonica autoputa od Kragujevca do Batočine, dužine šest kilometara, u četiri trake puštena je u saobraćaj. Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović kazala je na otvaranju deonice da se kompletan završetak… »

„Scandinavian MooseIK“ u SKC-u

iKragujevac 05.10.2017
U petak, 06. oktobra, od 22 sata, u Kontakt galeriji SKC-a nastupiće danski kantautor Alex Jonsson i švedski bend „Barbarisms“. Alex Jonsson je danski nagrađivan gitarista i kompozitor. Trenutno živi i radi u Kopenhagenu. Završio je master… »

Počinje jesenja deratizacija

iKragujevac 05.10.2017
Gradska uprava za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, u cilju zaštite stanovništva od zaraznih bolesti, organizuje neophodnu sistematsku deratizaciju (uništavanje pacova i miševa) na teritoriji grada Kragujevca (gradsko, prigradsko i seosko područje)… »

Konkurs za 160 sudijskih pripravnika: Evo kada počinju sa radom

iKragujevac 05.10.2017
Ministarstvo pravde će uskoro oglasiti javni konkurs za prijem 160 sudijskih pripravnika, koji bi trebalo da počnu sa radom do kraja 2017. godine, najavila je danas ministarka pravde Nela Kuburović. Govoreći na otvaranju Godišnjeg savetovanja sudija… »

Teško ubistvo u Srbiji: Iskasapljena žena, sumnja se na komšiju

iKragujevac 05.10.2017
Policija još nije pronašla ubicu devizne penzionerke Hristine Ilić (81) iz mesta Porodin kod Žabara. Ona je tokom vikenda opljačkana i nasmrt izbodena u svojoj kući, ali postoji mogućnost da je žrtva ubicu poznavala od ranije. Policija sumnja da… »

Da li ste znali? Evo po čemu je poznat Košutnjak i zašto se "Turska česma" tako zove

iKragujevac 05.10.2017
U neposrednoj blizini centra u užoj gradskoj zoni, ispod Varoškog groblja nalazi se jedna od najstarijih poznatih česama „Bubanj“. Sam naziv svedoči o starosti izvora „žive vode“, jer je „bubanj“ turska reč i znači „uređen izvor“… »

Dnevni horoskop za 6. oktobar 2017.: Idealan dan za poslovne i emotivne uspone

iKragujevac 05.10.2017
Ovan Ljubav: Partner Vam često prigovara na ponašanju i propustima. Možda nemate dovoljno ubedljiva objašnjenja na jednostavna pitanja. Posao: Radujete se zbog novih informacija. U prilog Vam idu različite okolnosti i saznanje da se nalazite u centru… »

Saobraćajna nezgoda u Kragujevcu (foto)

iKragujevac 05.10.2017
Kako iKragujevac saznaje oko 15 časova dogodila se saobraćajna nezgoda kod Elektrošumadije. Do nezgode je došlo između dva vozila, a za sada nemamo informaciju da li ima povređenih. Policija je obavila uviđaj. Uskoro opširnije.… »

Ko sve u Srbiji ostaje bez automobila zbog novog pravila o registraciji vozila

iKragujevac 05.10.2017
Evropska unija se odavno bavi pitanjem ekologije, što je za Srbiju do sada bilo sporno pitanje. Međutim, ovo će morati ubrzo da se promeni jer u protivnom nećemo moći da otvorimo poglavlje 27 koje je planirano za kraj ove godine. Naime, ovo će se… »