Izvor: InfoKG arhiva vesti 05.10.2017

KONAČNO: Otvorena deonica autoputa Kragujevac-Batočina, ali samo PRIVREMENO!

InfoKG 05.10.2017
Deonica autoputa Kragujevac-Batočina konačno je, nakon 13 godina gradnje, puštena u saobraćaj, bez pompeznih ceremonija, jer je reč samo o privremenom otvaranju ove spojnice sa Koridorom 10. Deonica auto-puta Kragujevac-Batočina, od Žirovnice do… »

Susret prijateljstva i Dečji škrab: Razigrani mališani , raspevani vaspitači (FOTO)

InfoKG 05.10.2017
U okviru obeležavanja Dečije nedelje, u organizaciji PU “Nada Naumović“ i Kulturno obrazovnog centra “Riznica“, na platou ispred zgrade Gradske uprave plesali su i igrali predškolci iz vrtića ove ustanove, a podršku su im pružili njihovi… »

Sa krova "Aviončića" poletele su poruke drugarima širom sveta (VIDEO)

InfoKG 05.10.2017
U okviru dečije nedelje mališani iz Predškolske ustanove "Aviončić" poslali su na helijumskim balonima poruke drugarima širom sveta. Moto dečije nedelje bio je: "Za radost svakog deteta gradimo mostove među generacijama".… »

"Peterburške serenade“ oduševile kragujevačku publiku željnu ruske kulture

InfoKG 05.10.2017
Za članove Državnog kamernog hora “Peterburške serenade“ iz Sankt Petersburga (Carsko selo) koji je otvorio ovogodišnji Oktoh, priređen je prijem u zgradi Grada. Oni su na Kragujevčane ostavili sjajan utisak, što govori o tome da je ovdašnja… »

"Čitanje linije": Izbor radova iz umetničke zbirke Doma Vojske Srbije

InfoKG 05.10.2017
U Galeriji Narodnog muzeja Kragujevac otvorena je izložba grafika iz umetničke zbirke Doma vojske Srbije pod nazivom „Čitanje linije“. Izložbom grafika „Čitanje linije“ predstavljen je reprezentativni izbor radova iz umetničke zbirke Doma… »

Produženo bratimljenje Kragujevca i Sirena, Francuzi razgledaju antiratne karikature

InfoKG 05.10.2017
Pakto o bratimljenju između Kragujevca i Sirena, sklopljen 1967. godine, produžen je u tom francuskom gradu tokom Festivala berbe grožđa, a Spomen park “Kragujevački oktobar“ u galeriji ARTCAD u Sirenu predstavio se izložbom radova 18… »

Moguće povezivanje fakulteta: Kadrovi iz Kragujevca u Centru za inovacije i Univerzitetu u Brnu

InfoKG 05.10.2017
Saradnja u oblasti obrazovanja i povezivanju Univerziteta, odnosno fakulteta, kroz mogućnost školovanja i usavršavanja kadrova iz Kragujevca u Centru za inovacije i Univerzitetu u Brnu, sledeći je korak u proširenju dobrih odnosa između Kragujevca i… »

PROGRAM Oktobarskih svečanosti: Bdenje, Veliki školski čas, Izložba salona antiratne karikature

InfoKG 05.10.2017
Manifestacije OKTOH, Izložba XIX Međunarodnog salona antiratne karikature, Bdenje, Veliki školski čas i ove godine biće deo Oktobarskih svečanosti kojima Kragujevac neguje sećanje na tragičan datum iz svoje novije istorije ali i šalje snažnu… »

„Četiri brata” u Teatru

InfoKG 05.10.2017
Predstava „Četiri brata”, koju je po tekstu Radovana Tišme režirao Dragan Jakovljević, biće izvedena večeras od 20 časova u Knjaževsko-srpskom teatru. Komad "Četiri brata", kao priča o odumiranju sela i raslojavanju jedne porodice, postaje… »